Abdullah bin Abdul Aziz

Abdullah bin Abdul Aziz bin Abdul Rahman bin Faisal (1343 AH / 1924-3 andra fjäder 1436 H / 23 Januari 2015 m), den sjätte kungen av Saudiarabien, med smeknamnet de två heliga moskéerna, samma titel som tas av King Fahd före honom, är tolfte son söner kung Abdul Aziz hane och hans mamma är Fahda flicka Asi bin Shreim Shammari, föddes 1924 i Riyadh, den verkliga historien om födelsen av kung 1916. År 1995 fick han utrikesdepartementet och blev den verkliga kungen efter kung Fahd skada proppar och hälso bekymmer och efter döden av kung Fahd i aug 1, 2005 kom till makten, och förutom att vara egendom staten har varit ordförande i ministerrådet i enlighet med bestämmelserna i regimen i domaren kungariket att kung vara premiärminister, ansågs vara en av världens rikaste personer, med den amerikanska Forbes tidskriften i Bulletin henne om de rikaste kungar i världen som offentliggjordes under 2010, att värdet av hans förmögenhet uppskattas till $ 18000000000. Å andra sidan har det klassificerats av ovanstående i 2011, tidningens sjätte mäktigaste siffror i världen .. inflytelserika lansera en militär kampanj mot rebellerna i slutet av 2009 ٳ ntht undertecknandet av vapenvilan. År 2014 lanserade saudiska stridsflygplan intensiva räder mot platser för att organisera Daash i Irak och Syrien i en militärallians bestående av 65 länder som leds av Förenta staterna.

Uppfostran och utbildning

Växte upp i ramarna för sin far, kung Abdul-Aziz, och dragit nytta av sin skola och sina erfarenheter när det gäller styrning, politik, administration och ledarskap. Han utbildades i händerna på ett antal lärare och forskare, och utbildades på hur författare och forskare lektioner, workshops och andra moskéer. Den har breda avläsningar i många aspekter av kunskap, kultur och vetenskap civilisationen.

Det kom till makten

På måndag, 26 juni, 1426, motsvarande 1 augusti 2005 stil Saudiarabiens kung lyckas King Fahd bin Abdul Aziz Al Saud, och misslyckanden hans bror prins Sultan bin Abdul Aziz Al Saud och kronprins på samma dag.

Anställningar

11 Ramadan 1382 AH motsvarande 5 feb 1963 utfärdade kung Saud ett kungligt dekret eliminerar utsetts till chef för nationalgardet, som förblev intjänade fram 11 November 1431 17 november 2010. År 1395 godkännande 1975 utsågs andra vice premiärminister och chef för nationalgardet och att med anslutningen av King Khaled regel. Den 21 Shaaban 1402 H, motsvarande 13 jun, 1982 Monument Prince Fahd bin Abdul Aziz Al Saud, Saudiarabiens kung som utfärdade samma dag en kunglig utnämning till förste vice premiärminister och ordförande i National Guard förutom att vara kronprinsen.

Tog även ett antal andra positioner, nämligen:
Ordföranden i högsta ekonomiska rådet.
Ordförande i Högsta rådet för Petroleum och mineraler.
Ordförande i Högsta rådet för funktionshindrade.
President av kung Abdullah bin Abdul Aziz Stiftelsen för utvecklings Housing.
Ordförande för Equestrian Club i Riyadh.
President av kung Abdul Aziz och hans kompanjoner Foundation för Giftedness och kreativitet (talang).

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter