Mishari bin Saud bin Abdulaziz Al Saud

Mishari bin Saud, född 1954, är en pensionerad saudiarabiska officer, guvernör i provinsen Al Bahah och en medlem av huset av Saud.
Mishari bin Saud föddes i Riyadh i December 1954. Han är den trettioandra son till kung Saud. Hans mor är Naima bint Cecilia.

Efter att ha avslutat sin primär och sekundär utbildning i Saudiarabien i 1971, gick han till USA för universitetsutbildning. Men slutfört han bara en åtta månaders engelska kurs där. Återvände han till Saudiarabien att få universitetsutbildning. Han har en fil kand i historia och senare, fick han en magisterexamen i historia från King Saud University. Titeln på avhandlingen MA var “förhållandet mellan Saudiarabien och Jemen under regeringstiden av King Abdulaziz Al-Mutawakkaliya rike.

Prince Mishari var en brigadcommander i National Guard (SANG). I juni 1983, var han ställföreträdande commander av (SANG) i provinsen Östprovinsen. Han styrde SANG i provinceand var den andra rang royal där, efter dåvarande guvernören i provinsen Prince Mohammed. Hans regeringstid varade fram till hans utnämning som guvernör i provinsen Al Bahah 2010. Det har spekulerats i att han hade stöd av kung Abdullah och var mycket nära dess-kronprinsen Sultan under sin mandatperiod. Prince Mishari har andel i Imdadat handel och Transport företag i Riyadh att han och hans son, Turki, grundades år 1982.

28 augusti 2010 utnämndes han guvernör i provinsen Al Bahah, ersätta hans äldre bror sent Prince Muhammed bin Saud som avgick från detta inlägg på grund av hälsoproblem.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter