Khaled bin Abdul Aziz Al Saud

Khaled bin Abdul Aziz Al Saud (6 den 22 februari, 1331 Ah/13 Feb 1913-21 Shabaan 1402/13 juni 1982), konung av Saudiarabien från 25 mars 1975-13 juni 1982. Är den femte son till kung Abdul Aziz söner manliga prinsessan Al Jawhara Bint bin jalawi bin Turki Al Saud.

Han växte upp under vård av sin far under installationen att inkludera andra regioner av staten, Koranen och religiösa vetenskaper tas emot av forskare, och Ridsport och bågskytte. Inte ute fram till vilken position som helst, och engagera inte sig politiskt efter döden av King Abdul Aziz. Efter annekteringen av Hijaz utsågs staten biträdande Prince Faisal i Hejaz 1926. 1962, han utsågs till vice premiärminister, är först sedan döden av hans fader mottar. Efter vidga klyftan mellan kung Saud broderskap och Prince Faisal, kung Saud och det rådgivande yttrandet av forskarna stipulerade att resterna av King Saud King att Prince Faisal föra alla viktiga interna och externa kungariket i närvaro av konungen i landet eller, efter utfärdandet av det rådgivande yttrandet utfärdats för King Abdul Aziz Al Saud Princes och senior beslut som stöds på forskare yttrande webbplats och krävde Prince Faisal som är en kronprins och en premiärminister att påskynda genomförandet av det rådgivande yttrandet söner, skåpet träffade den 30 September 1964 en Det leds av vice premiärminister watkhzao utifrån yttrande och beslut av furstar och beslut för att överföra befogenheterna för King Saud Royal Prince Faisal

Efter domen tog nedfall av kung Saud och King Faisal, hans syster bror avstått från Prince Mohammed som krönar som King Faisal hade skickat ett meddelande till Prince Mohammed för att vara en föregångare för inlägget, men prinsen svarade med ett brev där han bad om ursäkt och utsågs av honom, King Faisal en skrivelse informera honom om godkännande av sin kandidatur för kronan. Då var Prince Mohammed bin Abdul Aziz till ett möte av alla Saud familjen lastrummet på 27 November 20, 1384 Ah/29 mars 1965 och llakhbarhm valde som kronprins.

Skadade i 1970 med bröstet och behandlades i hemmet, och det var under har behandling med komplikationer som hotade hans liv. År 1972 genomförde en operation för att ta bort delar av den främre väggen hjärtats vänstra kammare vid Cleveland Clinic, 1976, läkare upptäckte problemet i höften och genomgick höftledsplastik i London, och 1978 upptäckte ett tecken på svaghet i hjärtat muskler och hjärt operation igen i Cleveland sjukhuset. På morgonen den söndag 21 Shaban 1402 13 juni 1989 dog av Taif.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter