Ahmed bin Abdul Aziz Al Saud

Ahmed bin Abdul Aziz Al Saud (1361/1943-), Minister av inre Saudi Arabia, från 18 April 2012 till 5 November 2012. Är den 31: e son till King Abdul Aziz söner från sin hustru, prinsessan Hessa bint Ahmed al-Sudairi.

Han började sin grundskola, furstar i livet för King Abdul Aziz i Riyadh och sedan administratör Institutet inrättades genom kung Saud i Riyadh och komplett primär- och mellan- och slutprodukter high school i Saudiarabien, och arbetsgruppen leddes av scouter i Institutet fram till examen i 1381 Ah 1961 m. reste till USA för att studera vid slutet av 1961 och studerade engelska och vissa vetenskapliga ämnen, University of Southern California (USC). Gå till rdlandz universitetar (Redlands) i San Bernadino var i södra Kalifornien tog en kandidatexamen i statsvetenskap 1968. bevilja doktorsexamen i humaniora från University of California rdlandz Amerika den 26 juli 1999. I erkännande av universitetets ansträngningar och i dess arbete och att universitetet under perioden av studien och utanför.

Bedriver verksamhet, inklusive ordförande för styrelsen för nationella gipsföretag 1389 Ah 1969 fram till slutet av året 1390 h 1970. tidigt på året 1391 AH 1971 kungligt dekret utses agent för emiratet Makkah.

Och det arbete som utförts av den emiratet Mecka är riktningen och uppföljning av Prince regionen tid Prince Fawwaz bin Abdul Aziz. Han var de första senior-nivå besök områdena av södra Jeddah (Laith qunfuda, dammar) och touch behoven hos folket fanns dessa områden halkat långt efter, med inga asfalterade vägar, och upprättas senare vägen mellan dessa regioner även Jīzān. Som de stora insatserna som det första mötet i Förenade Arabemiraten i regionen (vad som nu kallas provinser och centra). Detta ingår representanter från ministerier, som hälso-och sjukvården, kommunerna, jordbruk, vatten och el, vilket resulterar i övergripande utveckling vilket resulterar i bättre prestanda och tillgodose de flesta behov för medborgarna i regionen, liksom utvecklingen av det administrativa systemet i regionen med deltagande av departement av inre och andra. Först började arbeta tanken på fältstudier av pilgrimsfärd att ajournera till Minister av inre och godkänts av hög plats och tid bildat en gemensam kommitté av relevanta ministerier som laget kvalificerade för jobbet och gjort en personlig insats och fortsatt stöd för sådana studier och skapa vad som nu kallas Hajj Research Center. Terrass Planning kommittén. Han deltog i underkommittén för pilgrimsfärd och efterföljande. I Dhul Hijjah månad i 1395 utses e kungligt dekret Vice Minister av inre, där han, under överinseende av Prince Nayef bin Abdul Aziz organiserade en ny ministeriet och utvecklingen av säkerhetsstyrkor i alla faciliteter

Under inrikesminister till 5 November 2012 när befrias från det på hans begäran. Från ersättning till prins Muhammad bin Nayef bin Abdulaziz Al Saud.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter