Kungariket av Hejaz och Nejd

Kungariket av Hejaz och Nejd och tillbehör. Grundades efter det Sultanate av Najd och tillbehör kombinera kungariket av Hijaz balasharinat av det sist århundradet under ledning av Sultan Abdul Aziz bin Saud, kungen var tronar hegaz med Haram 8 januari 1926. Ett år senare, den 29 januari 1927 utropade sig själv till kung också istället för titeln Sultan, Jeddah fördraget mellan den brittiska regeringen och kungariket av Hejaz och Nejd och tillbehör 1927, Storbritannien erkände Abdel Aziz som kung över dem var de högtidliga förklaring som kung av kungariket av Hejaz och Nejd och tillbehör.
Den 23 September 1932 unifying riket var under ett nytt namn och är Saudiarabien.
Kungariket av Hejaz och Nejd kunde på grund av dess nära förbindelse med Förenade kungariket, att slutföra sin expansionistiska politik genom att förse dem med vapen.
Kungariket av Hejaz drogs tillbaka från nationernas förbund på begäran av King Abdul Aziz. 1926 erkände Sovjetunionen kungariket av Hejaz och Nejd följt USA 1931. I 1932 hållit alla Storbritannien, Sovjetunionen, Turkiet, Persien och Nederländerna på provisionen i Jeddah, behållit Frankrike, Italien och Egypten inofficiella konsulära företrädare.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter