Viseringspolitiken i Saudiarabien

Alla länders medborgare behöver visum för att besöka Saudiarabien utom medborgarna i Gulfstaternas samarbetsråd medlemmarna i Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar och Förenade Arabemiraten. Alla besökare måste inneha ett pass som är giltigt i 6 månader. Besökare håller pass som innehåller några israeliska visum eller stämpel kan nekas inresa. Israeliskt passinnehavare vägras införsel och transitering.

Muslimska kvinnliga passagerare anländer för att utföra Umrah eller Hajj måste åtföljas av en av hennes närmaste familjemedlemmar som far, bror, make eller son, som måste vara 18 år eller äldre; eller över 45 år och reser inom en grupp av kvinnliga passagerare i samma ålder, som åtföljs av en gruppledare fram till avresan.

I December 2013 meddelat Saudiarabien sin avsikt att börja utfärda turistvisum för första gången i sin historia. Ministerrådet anförtrotts högsta kommissionen för turism och antikviteter visum utfärdat på grundval av vissa regler som godkänts av departement av inre och utrikesfrågor. En begränsad turist visum programmet avbröts i mars 2014. I December 2014 om de saudiarabiska myndigheterna att turistvisum inte återinföras.

Besökare som har nyligen varit i Guinea, Liberia och Sierra Leone vägras inresa på grund av Ebola virus epidemin i Västafrika

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter