Абдулах бин Абдул Азиз

Абдулах бин Абдул Азиз ибн Абдул Рахман бин Фејсал (1343 АХ / 1924-3 Сецонд Спринг 1436 Х / 23. јануар, 2015 м), шести краљ Краљевине Саудијске Арабије, надимак је два света џамија, исти наслов узима краљ Фахд пре њега, је Дванаести син синова Кинг Абдул Азиз мушкарца, а његова мајка је Фахда девојка Аси Бин Схреим СХАММАРИ, рођен 1924. године у Ријаду, прави историја рођења краља у 1916. Године 1995. добио је Департмент оф Стате и постао стварни краљ после Краљ Фахд згрушавања повредама и здравственим проблемима , а после смрти краља Фахда у 1. августа, 2005 дошао на власт, и поред тога што је власништво државе је предсједавајући Вијећа министара у складу са одредбама режима у судије Британији да је краљ се премијер, био један од најбогатијих људи света, са часописом САД Форбс објављено у Билтену јој о најбогатијих краљева у свету објављених у 2010. години, да вредност његовог богатства процењује се на $ 18 милијарди долара. С друге стране, то је класификован од стране горе у 2011. години, шести најмоћнијих личности магазина у свету .. утицајна покретање војне акције против побуњеника у крајем 2009. ٳ нтхт потписивања примирја. У 2014. Сауди авиони покренута интензивна нападе на сајтове да организује Даасх у Ираку и Сирији у војном савезу састоји од 65 земаља предвођених Сједињеним Америчким Државама.

Васпитање и образовање

Одрасла у границама свог оца, краља Абдул-Азиз, а користи од његовог школе и својим искуствима у области управљања, политике, администрације и лидерства. Школовао се у рукама једног броја наставника и научника, а школовао се на начин писаца и научника лекција, радионица и других џамија. Она има широке очитавања у многим аспектима знања, културе и науке цивилизације.

То је дошао на власт

У понедјељак, 26. јуна 1426, што одговара 1. августа, 2005 стилизован краљ Саудијске Арабије за успех Краљ Фахд бин Абдул Азиз ал Сауд, и неуспехе свог брата Принце Султан бин Абдул Азиз Ал Сауд и Престолонаследника истог дана.

Позиције Хелд

11 Рамазан 1382 АХ одговара до 5. фебруара 1963. године, краљ Сауд издао краљевски декрет елиминише именован за шефа Националне гарде, који је остао стечених до 11. новембра 1431 17. новембар 2010. Године 1395 одобрење 1975. именован је за другог замјеника премијера и шефа Националне гарде и то са приступањем Кинг Кхалед владавине. Дана 21. Схаабан 1402 Х, што одговара 13. јуна 1982 Споменик принц Фахд бин Абдул Азиз Ал Сауд, краљ Саудијске Арабије, који је издао исти дан краљевску именовање као први заменик премијера и председник Националне гарде Поред тога што је Престолонаследник.

Такође је и низ других мјеста, и то:
Председник Врховног економског савета.
Председник Врховног савета за нафтом и минерале.
Председник Врховног савета за инвалиде.
Председник краља Абдулаха бин Абдул Азиз Фондације за развојну становање.
Предсједник Коњичког клуба у Ријаду.
Председник Кинг Абдул Азиз и његови другови Фондације за даровитости и креативности (талената).

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter