Mansur bin Abdul Aziz Al Saud

Princ Mansur bin Abdul Aziz Al Saud (1336/1918-1369/2 maj 1951), bivši ministar odbrane i avijacije u Saudijskoj Arabiji. Da je osmi sin kralja Abdul Aziz sinove. A majka mu je princeza mucenik jermenskog porekla.

On je studirao u školi prinčevi i saznajte za čitanje i pisanje i zapamtim Qur’aan. U na e 1351 godine učestvovao sa svojim ocem u bitci za Jizan. Uzorak njegovog oca kralja Abdel Aziz, ministra odbrane i vojske, i tokom njegovo ministarstvo stavljen razvojnih planova za vojnog sektora, temelje vojnih baraka u Hejaz i Nejd i Asir i poslat vojnog osoblja u inostranstvu za studije i obuku, donosi savremene mašine, broj učesnika u vojsci saudijskog brzo pa njih dvojica postao vojni vojska procenjuje za 20 000, i razvijen sistem bonuse i plate u svim vojnim sektorima uz učešće državne finansije. Tokom njegove neke jedinice je učestvovao u ratu Palestine 1948.

U godini 1369 Ah 1951 putovao sa njegovog brata Faisala i Khaled u Pariz, a nakon što je avion sleteo u salonu i umro od iznenadne smrti.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter