Mishari bin Saud bin Abdulaziz Al Saud

Mishari bin Saud (rođen 1954) je penzionisani Saudijske Arabije vojni oficir, guverner provincije Al Bahah i član kuća od Saudom.
Mishari bin Saud rodio u Rijadu u decembru 1954. On je sin trideset sekundi kralj Saud. Njegova majka je zoveљ borila Ubaid.

Kada dovršite njegovo osnovno i srednje obrazovanje u Saudijskoj Arabiji 1971, on vratio u U.S. za fakultete. Međutim, samo završio 8 meseci engleski kurs za tamo. Vratio se u Saudijsku Arabiju na univerzitetu obrazovanje. Ima diplomu neženja od umetnosti u istoriji, i kasnije, on je dobio diplomu u istoriji od kralja Saudom univerziteta. Naslov teze njegova mama je bila “Odnosa između Saudijske Arabije i kraljevstvo Jemen i vladavinom svojih kralj Abdulaziz Al-Mutawakkaliya.”

Princ Mishari je bio komandant brigade u nacionalnoj gardi (SANG). Juna 1983., on je postavljen za zamenik komandanta (SANG) u istočnoj provinciji. On je predvodio SANG u u provinceand je bila drugi čin kraljevske tamo, nakon tada guverner pokrajine, princ Mohammed. Njegovog mandata je trajala do njegovo imenovanje kao guverner provincije Al Bahah u 2010. To je bio spekulisali da je on kralj Abdulah podršku i bio vrlo blizu Sultan princ tokom svog mandata. Princ Mishari ima ulog u Imdadat trgovinu i Transport firmi u Rijadu, da on i njegov sin, Turki, osnovana 1982.

28 avgust 2010, on je postavljen za guvernera provincije Al Bahah, zamene njegov stariji brat pokojnog princa Muhameda bin Saudom koji je podneo ostavku iz ovog posta zbog zdravstvenih problema.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter