Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд

В феврале 1963 года Салман был назначен губернатором провинции Эр-Рияд. Он пробыл в этой должности 48 лет, с 1963 по 2011 год. Как губернатор, он внёс вклад в превращение Эр-Рияда из среднего города в крупный мегаполис. Он занимался привлечением туристов и инвестиций в страну. Он поддерживал геополитические и экономические отношения с Западом.

Во время губернаторства Салмана его советниками были молодые высококвалифицированные технократы, набранные из Университета короля Сауда. В январе 2011 года он дал указание принять меры против нищих Эр-Рияда, «которые пытаются воспользоваться щедростью людей». Все нищие-иностранцы были депортированы, а местные нищие прошли программу реабилитации в министерстве социальных дел.

Политички живот

Гувернер Ријад

Био је то почетак уласка у политичку акцију на 11. Рајаб 1373 АХ одговара 16. марта 1954. године, када је именован за гувернера Ријад провинције у име свог брата, принца НАИЕФ бин Абдул Азиз, а 25. СХААБАН 1374 х, што одговара 18. априла, 1955 именован је гувернер Ријад провинције, он је остао у Емирата Ријаду до 7 Рајаб 1380, децембра 196 025, када је дао оставку. Дана 10. Рамазан 1382 АХ одговара 4. фебруара 1963. године издато од Његовог Величанства Краља Сауда бин Абдул Азиз, светог краљевске декретом поново именује га за гувернера Ријад региону.
Током инаугурације Емирата Ријаду, а након страним турнејама, укључујући: Посетите јордански капитал у 1968., и као председник Народног одбора за помоћ жртвама Јордана, је испоручена друга група донација грађана Ријад региону, и 1969. године, саудијске снаге стациониране губи на линији фронта у подручју Јордан Валлеи Јордански краљ Хусеин бин Талал и да га прати. Године 1974. посетио Кувајт, Бахреин и Катар да се консолидује арапску позицију, а 1985. одлази у Париз, француски председник Жак Ширак и имитирали орден проласка хиљаду година о оснивању града Париза. Године 1991. посетио Монтреалу у Канади, где је изложба Краљевство отворен од јуче и данас. Године 1996. га је примио француски председник Жак Ширак у Јелисејској палати у Паризу током посете главном граду Француске.
Пошто је завршио званичну посету Француској боравио је у званичној посјети Републици Босни, и да развије са предсједником Босне и Алије Изетбеговића, правилима Краљ Фахд културног центра, града Сарајева, и отворила низ Високог органа за прикупљање донација за муслимане у Босни и Херцеговини пројеката, као камена темељца за центар принц Салман бин Абдул Азиз пут у Сарајеву, као принц Салман бин Абдул Азиз је отворио Краљ Фахд бин Абдул Азиз џамије у Гибралтар. Године 1998. принц Пакистана, Јапану, Брунеј, Хонг Конг, Кина, Јужна Кореја и Филипини посетили као део азијској турнеји у циљу развоја односа. Године 1999., он је посетио Филипини, Филипински председник Џозеф Естрада “и имитирао и Сам Сктона” највиши у Филипина Републике, у знак признања за његов подршку добротворне сврхе и помоћи филипинске раднике у Британији, ау јулу је посетио Сенегал, Сенегала председника Абдоу и имитирали гостију “највећу медаљу у Сенегалу.”

Министар одбране

После смрти Принце Султан бин Абдул Азиз, престолонаследника, заменик премијера и министар одбране и авијације и генерални инспектор, и 9. новембра 1432, што одговара до 5. новембра, 2011 кустос у два света џамија краља Абдулаха бин Абдул Азиз је издао краљевску декрет о постављењу га као министар одбране. У Великој Британији, која обухвата земљиште, ваздух и поморске и ваздухопловне одбрамбене снаге.
Током инаугурације Министарства одбране, у 3. априла 2012. године, да посете британској престоници Лондону, на позив је добио од британског секретара за одбрану Пхилип Хаммонд (у то време), како би разговарали укупну ситуацију у региону и билатералним односима две земље. 12. априла 2012. он је посетио Сједињене Државе, и бива примљен код америчког председника Барака Обаме у Белој кући у којој потрага је био велики број билатералних и регионалних питања од заједничког интереса. И потреба да се реши Сједињеним Државама свој налог у вези са Сиријом и Ираном. Мадрид стигао у 6. јуна 2012. у посети Краљевини Шпанији званичног позива од стране Шпански министар одбране Педро Морина Аолати, током које је разговарао низ важних датотека и размене гледишта у вези са текућим догађајима у региону.

Престолонаследник

После смрти кнеза НАИЕФ бин Абдул Азиз, престолонаследника, заменик премијера и министар унутрашњих послова, од 18. јуна 2012. кустос у два света џамија краља Абдулаха бин Абдул Азиз је издао краљевску избора као Престолонаследник и именован заменик премијера и министар одбране.
Током његовог мандата Цовенант, а са појавом знакова конкуренције и јасно у азијског континента европски и амерички континенти северу, у фебруару 2014. године, турнеја током које је посетио Пакистан, Јапан и Индија, која је постала политички, економски и стратешки тежина Из ове перспективе је био важан посета, да би се приказао историју и будућност односа између ових земаља. 17. фебруара 2014 АД, он је посетио Јапан, где се састао са цару Акихиту и премијером Схинзо Абе.

Краљ Саудијске Арабије

Има заклињања на чувару на два света Џамије краља Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, краљ Саудијске Арабије, 3. априла 1436 Х, што одговара 23. јануара 2015 м.

Сторм пакети процес

У четвртак, 5. јун 1436 е – Март 26, 2015, краљ је наредио Салмана да почну олује пакете против Хоутхис у Јемену процесу тако да када Краљевски Саудијска ваздухопловство антена бомбардовање на јеку милиције и снага Ал-Хутхи локацијама у корист Јемену.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter