Сауд Бин Абдулазиз Ал Сауд

Сауд Бин Абдулазиз Ал Сауд (5 Схаввал 1319 АХ / 15 Јануар 1902-6 новембар 1388 Е / 23. фебруар, 1969), краљ Саудијске Арабије од 9. новембра 1953. до 2. новембра, 1964. Он је други син синова краља Абдул Азиз Ал Сауд мале . Неки од његових жена и девојке жртвовали Ораи’ер и Султана Мухамед бин Саад Ал-Саад и Мунира девојку. Рођен је у истој години у којој је његов отац, краљ Абдул-Азиз Ал Сауд заузеле од Ал-Расхид. То је једини краљ краљева Саудијске Арабије, који се завршио његову смену чланови његове породице, а не смрти.

Рођен у Кувајту, за време свог оца боравка и у ноћи пре отварања свог оца у Ријаду, а након отварања Ријад напустио своју мајку и жртвовали гирл Мохаммед Ораи’ер и своју децу у Ријад. Он је присуствовао са својим братом принц Турки савета и одбора његовог оца и деде Абдул Рахман Ал Сауд, који је био Аоулихма брига. Након Јан почео да заради поверење свог оца кроз остваривање неких војних, политичких и административних послова у независном својству, као делегирана да му задатке који зарађују спољну државничку након школован у политичким и дипломатским наука у рукама Абдулах Дамлуји Схеикх Хафез Вахба, два плочица и отац колона у том периоду . Када је тринаести од старости старе и његов отац Абдул Азиз бин Абдул Рахман послат у Катару да упозна новог владара, шеик Абдулах бин Касим Ал Тхани, на ликвидацију мисли и скидање каменца однос између ова два пошто је он није виђен позитивно да зграбите Абдул Азиз Али ал-Ахса, и био је Тај задатак је први дипломата ради посао. Учествовао је у ратовима свога оца, а под је битка која је одржана у 1915. је прва битка укључује, такође учествовали у бици Аатаб и другим биткама.

Он је дошао на власт после смрти свог оца, краља Абдул-Азиз 2. марта 1373 Х, одговара 9. новембра 1953. године, а неуспех имовине 4. марта 1373 Х, што одговара 11. новембра 1953. године.

23. фебруара, 1969. умро у Атини, Грчка, а његово тело је пребачен у Меку, где је молио на Гранд Москуе, а потом сахрањени у гробљу у Ријаду Оуд. Господин Меки Асхмави каже да је саудијски ТВ и радио најавио своју смрт и уобичајена цут програма и дисплеј стихови из Курана, а краљ Фејсал присуствовао је молитву за њега, такође су присуствовали церемонији сахране.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter