Khaled bin Abdul Aziz Al Saud

Khaled bin Abdul Aziz Al Saud (6 februara 22, 1331 Ah/13 Feb 1913-21 Shabaan 1402/13 juna 1982), kralju Saudijske Arabije od 25 marta 1975-13 juna 1982. Da je peti sin kralja Abdul Aziz sinovi muški Bint Al-Jawhara princeza bin jalawi bin Turki Al Saud.

Odrastao je pod starateljstvom njegov otac tokom instalacije da biste uključili druge regione države, Kuran i religiozne nauka primilo naučnici, i željeznicu i streličarstvu. Ne gleda na bilo koju poziciju, i nisu ulazile u politici posle smrti kralja Abdul Aziz. Nakon pripajanje na Hijaz imenovan je državni zamenik princa Faisal u u Hejaz u 1926. 1962. godine, on je imenovan za potpredsednika vlade, prvi jer prima smrt njegovog oca. Nakon proširivanju jaz između kralj Saud bratstva i princ Faisal, kralj Saud i savetodavnog mišljenja su naučnici što je predviđeno da ostaci kralj Saud kralja da princ Faisal voditi sve bitno unutrašnjih i spoljnih kraljevstvo u prisustvu kralja u zemlji ili, nakon što je izdavanje savetodavna mišljenja izdat sinova kralja Abdul Aziz Al-Saudom prinčevi i visoki odluka koja je podržana na lokaciji mišljenju naučnika i tražila Faisal princ koji je krunski princ i premijera da ubrzaju implementaciju savetodavna mišljenja, kabinet sastao se 30 septembra 1964 u To predsedava potpredsednik vlade watkhzao odluka za prenos nadležnosti na kralj Saud Royal Prince Faisal, a na osnovu mišljenja i odluka od prinčeva

Nakon izjava kralj Saud i kralj Faisal je uzeo presudu, njegova sestra brat se odrekao princ Mohammed kao krunu kao kralj Faisal poslao poruku da princ Mohammed je da budem glavni je favorit za tu funkciju, ali princ je odgovorio sa pismom u kome on izvinio i imenovan je uz njega, kralj Faisal pismo informišući ga odobravanje svoju kandidaturu za krunu. Onda je princ Mohammed bin Abdul Aziz na sastanak sve porodice Saudom zadršku na 27 novembra 20, 1384 Ah/29 mart 1965 i llakhbarhm izabrana kao princ.

Ranjen u 1970 sa svojim grudima i postupali su kod kuće, i to je bilo tokom tretmana je bila sa komplikacijama koje sam neke stvari. 1972 godine sprovela operaciju za uklanjanje deo na prednji zid levog srca komoru na Klivlendskoj klinici, 1976, doktori je otkrio problem u kuk i bio je podvrgnut operaciji zamena kuka u Londonu i 1978 otkrio je znak slabosti u u mišić i srčane operacije srca opet u bolnici u Clevelandu. U jutro u nedelju 21 Šaban 1402 13 juna 1989 godine je umro od Taif.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter