Kraljevstvo od Hejaz i Nejd

Kraljevstvo od Hejaz i Nejd i pribor. Države, osnovane nakon Sultanat od Najd i pribor kombinovati u balasharinat kraljevstvo od Hijaz prošlog veka pod rukovodstvom od Sultan Abdul Aziz bin Saud, kralj je bio na presto hegaz sa Haram na 8 januara, 1926. Godinu dana kasnije, na 29 januara 1927 proglasio sebe kraljem takođe umesto naslov sultana, Džedi sporazum između britanske vlade i kraljevstvo od Hejaz i Nejd i pribor u 1927, Velika Britanija je priznao Abdel Aziz kao kralj nad njima gde su bili svečanu deklaraciju kao kralj kraljevstva od Hejaz i Nejd i pribor.
23 septembra 1932 ujedinjenja kraljevstvo je pod novim imenom i je Saudijska Arabija.
Kraljevstvo od Hejaz i Nejd uspeo je da zbog bliske odnose sa Ujedinjenom Kraljevstvu, da završi svoju politiku ekspanzionistiиka do pružajući im oružje.
Kraljevstvo Hejaz je povučen iz lige naroda na zahtev kralja Abdul Aziz. 1926 Sovjetskog Saveza je prepoznao kraljevstvo od Hejaz i Nejd pratio Sjedinjene Države 1931. 1932, sve Velike Britanije, Sovjetskog Saveza, Turske, Perzije i Holandija nastavio komisija u Džedi, Francusku, Italiju i Egipat je tvrdio da nezvanični konzularne predstavnike.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter