Vizna politika Saudijske Arabije

Građana svih zemalja je potrebna viza da posjetite Saudijska Arabija osim građana članova Saveta za saradnju zalivu Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati. Svi posetioci moraju držite pasoš važeći za 6 meseci. Posetioci holding pasoša koje sadrže bilo koji izraelske visa ili pečat mogao biti nije dozvoljen ulaz; Izraelski nosioci su odbili prijem i tranzita.

Muslimanskih žena putnici dolaze da biste izvršili Umrah ili Hajj mora biti praćen od strane jednog od članova njene uže porodice kao što je otac, brate, muža ili sina, koji mora biti stara 18 godina ili stariji; ili preko 45 godina starosti i putovanja unutar grupe žena putnika iz istog perioda, koji su u pratnji vođa grupe sve do njihovog odlaska.

U decembru 2013 Saudijska Arabija objavila da namerava da počne izdavanje turističke vize po prvi put u svojoj istoriji. Veća ministara poverili Vrhovni komisije za turizam i antikviteta viza izdaje na osnovu određene propise, odobren od strane ministarstva unutrašnjih poslova i vanjskih poslova. Ograničeni turističke vize program je otkazan u martu 2014. Decembra 2014 Saudijske Arabije vlasti je ponovio da turističke vize će se uvede.

Posetioci koji su nedavno bili u Gvineji, Liberiji i Sijera Leone su odbili stavka zbog Ebola virus epidemije u Zapadnoj Africi

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter