Саудијска Антиквитети

Саудијска Арабија је богат у својим историјским и археолошким локалитетима које одражавају дугу историју региона и причају невероватне приче које су се догодиле током различитих историјских периода. Она има древну архитектонску баштину, која датира из времена на Старом каменог доба до раних и касних исламских ере. Штавише, она обилује лепим регионима који су културно просперитетна и архитектонски жива, као што се види у својим палатама, древних утврђења и војних инсталација, верских споменика, археолошких налазишта и најбољих могућих рок слика и цртежа насталих од његових најранијих становника, је пронашао разбацаних царство.
Карииа Ал ФАВ
Древна сајт познат као “Ал-ФАВ”, налази се око 700 км југозападно од Ријаду и око 150 километара југоисточно од Ал-Кхамасин у Вади Ад-Давасир. На североистоку Ал-ФАВ је арапски Пустиња познат као Емпти Куартер. (Руб Ал Кхали) Овај сајт се налази на прелазу од Вади Ад-Давасир и ланца Туваик планинама у депресији поред планине. Такође лежи на древном Наџран-Геррха трговачком путу. Ал ФАВ је један од најзначајнијих археолошких локалитета у Арапском полуострву и међународног значаја. То је одличан пример урбаног насеља предисламском ери у којој су сви веома добро очуване стамбене, улице, пијаце, храмови, гробнице и гробнице, наводњавање и систем канала, и пољопривредне системе.
Меда’ин Салех
Меда’ин Салех је можда најважнија Набатаеан сајт за Петра следећи. Налази се у Саудијској Арабији, око 320 километара јужно од Петра. Туристичка виза у Саудијску је потребно ако желите да посетите ову фантастичну сајт. То су обично само дати уређеним турнеје. Ова Набатаеан град има 131 гробова раширили 13.4 километара. Град правилно има СИК, градске зидине, куле, воде водове и цистерне.
Величанствене гробнице Медаин Салех су урезана у пешчара планине се налазе 22 км североисточно од Ал-‘Ула. У древним временима сајт је на трговачком путу између Јужне Арабије и Петра. Тхамуд племе можда потиче из овог краја, али су замењени од стране Набатаеансвхо је Медаин Салех свој капитал Соутхер да контролишу Арабију. Име Меда’ин Салех, је дат овај сајт од стране андалузском путник у години 1336 АД.
Леуце Цоме
Овај град је био Набатаеан лука на обали Арабије. Роба су доведени овде из јужне Арабије, а затим каравани их преселио на север, у Аила и Петра. Овај порт је развијен јер једрење услови су били опасни и ветрови и струје су у супротности са бродова који су желели да преместите жетву франкинсенсе из Арабије у Европу.
Ар-Рабадха
Овај сајт је рани исламски град налази на ходочашће путу који води између Ал-Куфи у Ираку и Меку. Налази се око 200 километара источно од Медине. Двадесет година ископавања на локалитету открили веома добро развијен град који се састоји од великих кућа са великим утврђеним зидовима, осматрачнице, а остаци џамија, керамике пећи, камених радних фабрикама, накит, и два велика резервоара различитих облика.
Дедана
Древни Дедана, (модерна Ал Ула) је ситуатиед између Медина и Табук у централној Саудијској Арабији. То је један од највећих и најзначајнијих центара цивилизације у Арабији. Налази се на главном трговачком путу, она је играо важну улогу као веза између цивилизација Јужне арапском и цивилизација на северу. Она је остала важан центар од давнина до 1. века пре нове ере. Његов значај је одбио када Набатаеанс усвојила Меда’ин Салех као свој други капитал. У близини овог Деданови постоје величанствени уклесани гробнице у планинама које су украшене са лепим геометријским мотивима. Овај сајт садржи многе важне натписе у Деданит, Минаен, Лихианите, Тхамудиц и Набатаеан писмом. Овај сајт има древне бунара
Тхај
Рушевине тхај могу видети око 80 км западно од Ал-Јубаил. То је мало село смештено поред сувог Лакебед опште познат као “Сабках”. Археолошка ископавања предузете од стране данске мисије у 1967. и оних врши заменик Министарства антиквитета у 1985. открио тхај као комплетан сахрањен града окружен јаким зидом. Већи део зида је оштећен, али један дио од око 900 метара је у добром стању. Неколико хумке, зидови, становање фондације, керамике, стакла, крхотине огрлице и минђуше, украсни предмети од глине, лонци и фигурице су се опоравили од локације. Могуће је да тхај је основана током Грчки Суллуцид периоду, вероватно око почетком трећег века пре нове ере.
Таима
Древни Таима је најзначајнији сајт у сјеверозападном дијелу Саудијске Арабије. Древни град се налази на око 264 километара југоисточно од Табукат стари оазу која садржи разне археолошким налазиштима која датирају од праисторијског до исламског периода. Постоје неке древне натписа датира из 6. века пре нове ере и других антиквитета из раног исламског периода.
Ал’Укаир
Главна лука Ал-Ахса на источној обали Саудијске Арабије, Ал-‘Укаир је велики археолошки локалитет који садржи старе зграде владе и џамија саграђена у раним данима Кинг Абдулазиз. Ал Укаир, као и тржишта Ал-Мусхаккр и Хајар, био је један од главних тржишта у региону у пред-исламском времена. Лука Ал-Укаир сведоци и служио разним експедиције Исламска војску у Кини, Индији и Персији
Тарут
Тарут је острво од четири квадратна километра на Арапском заливу у близини Ал-Катиф, то је приступио Ал-Катиф од 4 км природни копненог моста, која варира у ширини од 10 до 20 метара. Историјски град Тарут се налази у самом срцу острва. Неколико археолошка налазишта су снимљене око острва, од којих неки датирају из 5000-4000 године пре нове ере, док су други може приписати Иламите, Сассаниан, персијски, као и Мохењодаро цивилизација на рекама Синд и Умм ан-Нар.
Адумату
У асирским записима који датирају из 845 године пре нове ере, Адумату (модерна Думат Ал Јандал) се помиње као главни град арапских краљевина. Према тексту, Санхериб заробљени Адумату у 688 пне, и ухапсила краљицу. Кхалид Бин Ал Велид заробљени думат Ал-Јандал у 12 Хијри пре него што води муслиманску војску да освоји Ирака и Сирије. У оргиниал зидови древног града Адумату показују да је већа од модерног града думат Ал-Јандал.
Ал Уиаинах
Древни оаза град Ал Уиаинах (модерна Ал бид) се налази око 225 км северозападно од Табук. Првобитно је поменуо Птоломеј) Гробнице уклесани у планинама се приписују Набатаеанс. Рани исламски град Ал Малкатах се такође налази у истој области.
Ал Укхдоуд
Мало се зна о овом сајту из антике. Међутим, Саудијска Министарство за антиквитете и музеје је ископавање овај сајт од 1981. године. Резултати су открили су утврђење са спољашње зида изграђеног од фино обликоване камења садрже ватцх рупе ИОР стрелицама слота. Велики број објеката унутар утврђења су пронађени. Анимал фигуре и натписи су приказани на стенама. Изван утврђења неколико гробова, такође су открили темељи куће, и различите врсте предмета, који датира из византијског, Умајадског, Аббасид и каснијих периода. Ископавања такође открио да поред тога што је трговачки центар је такође био пољопривредно подручје са бранама и добро развијен систем у канал за наводњавање. Присуство великог броја натписа на сајту, указују да је важан станица дуж путева каравани.
Кхабар Мајка
Наша прва важна станица на нашем путу северно од Једдах је Кхаибар Мајка. Постоји заправо више њих, а то се зове Сад Каср ал-Бинт. То је један од највећих древних брана у Краљевини. Нико стварно не зна, али постоје приче да је изграђена од краљице Схееба. Постоје докази о томе како је предисламском.
То је велики камен конструкција на осуши речном кориту. Иако је прекршен око трећину своје дужине, ипак је импресивних 20 метара висине и дужине око 135 метара.
Узводни лице је омалтерисана са жутим малтером, низводно лице са голом камену. Камповали смо у основи, међу мирним Ацациас и дхоум палми, где није било много шансе да превиде. Штета је да нема воде у Вади.
Село Кхаибар је јеврејско насеље у време Посланика. Био је политички неслагање у неком тренутку између мештана и муслиманске већине око њих, а мештани добили у невољи. Један још увек могу видети стару тврђаву у којој су заглавили на осам месеци живе на датуме и млеко.
Постоји много блата куће и датум палма оаза и многи шармантне уске криве улице, где смо добили потпуно заглавио са нашим 4ВД, и до данашњег дана, не знам како смо га у рикверц. Наравно, ово место је далеко изван домашаја било ког мобилног сигнала станице, тако да нисмо могли позвати помоћ.
У сваком случају: место је сада потпуно пуст, и мени је изгледало као сан савршен археолога је. Постоје многе приче да нахрани машту, приче о куге, вештицама, и блага на Кхаибар, због чега су уклоњени сви кровови – људи су веровали да су села сакрили своје благо под њиховим крововима.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter