Mansour bin Abdul Aziz Al Saud

Prințul Mansour bin Abdul Aziz Al Saud (1,336 AH / 1918-1369 e / doi-05-1951), ministru al Apărării și Aviației, în Arabia Saudită mai devreme. Este al optulea fiu din fiii lui King Abdul Aziz sex masculin. Iar mama sa este un martir printesa de origine armeană.

A studiat la Scoala de prinți și să învețe citirea, scrierea și memorarea Coran. În 1351 a participat împreună cu tatăl său în „luptă Jizan». Numit de tatăl său, regele Abdul Aziz, ministrul apărării și armatei, iar în timpul sarcinilor sale de slujire a pus planurile de dezvoltare pentru sectorul armatei, a fondat cazarma militară din Najd și Hijaz și Asir și a fost trimis de multe personalului militar în străinătate pentru a studia, de formare și să aducă utilaje moderne a armatei, a crescut, de asemenea, numărul de participanți în armata Arabia foarte repede în cazul în care doi ani mai târziu a devenit numărul estimat de soldații armatei B20000, și a dezvoltat un sistem de bonusuri și salarii în toate sectoarele militare, cu participarea a finanțelor de stat. În timpul preluarea mandatului unor unități ale armatei a participat la războiul din 1948 Palestina.

În anul 1369 AH corespunzător 1951, el a călătorit cu frații săi Faisal și Khaled la Paris, și după avionul a aterizat în salon și a murit o moarte subită.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter