Saud bin Abdulaziz Al Saud

Saud bin Abdulaziz Al Saud (5 Shawwal 1,319 AH / 01.15.1902-11.06.1388 / 02.23.1969), regele Arabiei Saudite de la 09 noiembrie de 1953 2 noiembrie 1964 este al doilea fiu al fiilor lui King Abdul Aziz Al Saud masculin . Unele dintre soțiile și fata lui sacrificat Orai’er și Sultana Mohammed bin Saad al-Saad și Munira fată. Născut în același an în care tatăl său, regele Abdul Aziz Al Saud-recucerit de la Al-Rashid. Este singura regele regilor Arabiei Saudite, care sa încheiat cu demiterea sa de către membrii familiei și moartea nu a lui.

Născut în Kuweit, în timpul șederii tatălui său acolo și noaptea, înainte de deschiderea de tatăl său la Riyadh, și după deschiderea Riyadh stânga mama sa și sacrificat fată Mohammed Orai’er și copiii lor la Riyadh. El a participat cu fratele lui Prince Turki consiliile si placi de tatăl și bunicul Abdul Rahman Al Saud, care a fost de ingrijire Aoulihma. După Feb a început să câștige încrederea tatălui său prin exercitarea unora dintre sarcinile militare, politice și administrative în calitate de independent, ca delegat să-i sarcini care castiga guvernării străine după școlarizați în științe politice și diplomatice în mâinile Abdullah Damluji Sheikh Hafez Wahba, două dintre gresie și coloanele tatălui în această perioadă . Când a fost al treisprezecelea de vârstă vechi și tatăl său Abdul Aziz bin Abdul Rahman trimis la Qatar pentru a satisface noul conducător, Sheikh Abdullah Bin Qassim Al Thani, la lichidarea gânduri și depunerilor de calcar de relația dintre cele două, deoarece aceasta din urmă nu a fost văzut favorabil pentru a apuca Abdul Aziz Ali Al-Ahsa, și a fost Această sarcină este primul diplomat face lucrarea. A participat la războaiele de tatăl său, și pod a fost o bătălie care a avut loc în 1915 este prima bătălie care implică, de asemenea, a participat la bătălia de la Aatab și alte bătălii.

El a venit la putere după moartea tatălui său, regele Abdul Aziz-la 2 martie de 1373 H, corespunzătoare 9 noiembrie de 1953, și eșecurile de proprietate asupra patru/03/1373 H, corespunzătoare unsprezece/11/1953.

 La 2.23.1969 a murit în Atena, Grecia, și trupul său a fost transferat la Mecca, unde sa rugat la Marea Moschee și apoi îngropat în Oud cimitir din Riyadh. Dl Mackie Ashmawy spune că televizorul saudit și radioul a anunțat moartea sa și programe tăiate și versuri de afișare de obicei din Coran, și regele Faisal a participat la o rugăciune pentru el, a participat, de asemenea, la ceremonia de înmormântare.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter