Istoria expansiunii Haram

Saud bin Abdul Aziz Al Saud

Proiect de extindere a început în timpul domniei regelui Saud Moscheea în aprilie 1375, unde spaţiul de Moscheea apoi 28.000 m² găzdui aproximativ 50.000 adoratori. Şi extindere a durat aproximativ 10 ani. Şi de stabilire a Fundaţiei pentru extinderea joi 23 aprilie 5 h Shaban 1375 1956. expansiune a inclus mai multe faze pentru a include toate părţile din moschee şi piroane şi întreţinere pentru fiecare parte, după cum urmează:
Strada a fost deschis în spatele stan, până la trecerea persoanelor şi vehiculelor departe endeavour stradă şi tiling teren cu ciment. Clădire cu două etaje şi depune eforturi pentru a se potrivi cel mai mare număr posibil de şomeri cu lungimea în interiorul eforturi 394.5 m şi 20 m şi înălţime de parter Endeavour 12 m si 9 m la etaj.
În anul 1374 Ah a creat clădirea pentru udare Zamzam bine înainte de bine Zamzam. şi Zamzam bine in pivnita.
Clădirea de trei etaje, beciuri, parter si etaj, cu o suprafaţă de clădire de efort, şi în cele din urmă, expansiune, şi a furnizat pivniţă robinete de apă Zamzam şi fluxul de apă.
Din anul 1375 e înlocuit şase candelabru Ismael pacea fie asupra lui cinci cupru sunt aprinse de energia electrică.
Extinderea inclus eliminarea cladirilor adoratori şi modul în care pentru alt fel de mâncare, cum ar fi Zam Zam, şi uşa baldachin construit Chiba, si patru locuri, şi includea deviere a apei de ploaie între Muntele stan şi otoman clădirea şi zonele de evenimente, străzi, parcări şi cursurilor de apă şi destinaţii de plasare pentru grup sanitar lângă Masjid Al Haram în sistemul său tîrziu la momentul respectiv.
În 1376 Ah adăugat scară rulantă pentru Kaaba, a fost acoperit cu argint şi sculptate in aur. În 1377 a fost revenirea la Kaaba, şi înlocuirea acoperişului acoperisul vechi, şi păstrat plafonul jos renovat şi schimba cherestea deteriorate.

Fahd Bin Abdul Aziz Al Saud

Regele Fahd Bin Abdul Aziz Al Saud, piatra de temelie a mai mare proiect de expansiune de Marea Moschee din paisprezece secole, 2 0 1409 13 septembrie 1988, această expansiune incluse adăugând un nou parte la moschee din partea de Vest, şi de a beneficia de suprafaţa superioară a moschee şi piaţa-61 mii m 2-astaab multe mai multe adoratori pentru o capacitate totala de un milion şi jumătate milion campus capela. Precum şi construirea de noi minarete da luminozitate la numărul total de minarete pe ora 9 89 metru minaretele ridicate llmazenh. Extinderea incluse plus o clădire nou în campus, constă din trei roluri în plus faţă de crearea de creşteri de suprafaţă primire în sezoanele Hajj şi Umra, zona de parter de 18.000 m 2, cu o înălţime de 4 metri, iar la zona de parter de 20000 m 2 cu o inaltime de 9 metri, iar primul etaj loft zona 189 000 m 2, cu o înălţime de 9 metri. Şi extindere clădire sistem de climatizare, şi a stabilit un centralizat răcire deodorization staţia de apă răcit după 450 de metri în zona nu afectează ajyad hotel confort şi siguranţă de adoratori, şi este format din şase etaje şi conţine cele mai recente hardware (prelucrare unităţi şi maşini de drag şi pompă) şi plante asociate extindere tunel se întinde în interiorul conducte apă retragerea plata Qatar 1100 mm. expansiune incluse transformării teatrelor străine, inclusiv restul pieţei mână arena, arena la est de efort de suprafata totala (85.800) M2 suficiente pentru a găzdui ser (195.000). Şi devine o zonă a moscheii Al Haram după moschee construirea cuprinzătoare de expansiune, suprafaţa şi complet patrate (356) M2 şi poate găzdui despre ser (773) zilele normale, fie în vremuri de Hajj, Umrah, în timpul Ramadanului, creste absorbtia de sanctuar pentru mai mult de un milion adoratori. Ea are, de asemenea, o extindere clădire ca noi de intrare, şi 18 intrare regulate, în plus faţă de intrarile de Marea Moschee şi preşedinte al 3 intrari, si 27 de intrare normale a fost luată în considerare în design Creare intrări în subsol, în plus faţă de curent patru intrari. Extinderea include, de asemenea, constructii noi minarete da luminozitate înaltă (89), sunt similare în arhitectura lor cu minarete şapte minarete. Pentru a facilita accesul de adoratori la suprafaţă din regimentele expansiune sezoane adăugat două scări rulante: unul în nord Building expansiune. și altul Sud. şi fiecare 375 metri patrati.

Anca bin Abdulaziz Al Saud

Această extindere va fi implementat prin trei axe principale, primul este extinderea acelaşi Haram, extinderea după extindere la 2 milioane adoratori, şi o a doua pieţe externe, care conţine toalete, coridoare, tuneluri şi alte facilităţi care acceptă fluxul de mişcare în intrare și ieșire pentru adoratori. Zona treia de servicii HVAC, centralele electrice şi plante de apă şi alte, extensibilitate până la 750.000 de metri pătraţi, proiectul include extinderea teatre floricele mână campus, incepand de la Bab Al-Nora şi se termină atunci când secţiunea fierbinte, floricele de porumb Indian munte când decolările dat mâna uşa King Fahd. Această expansiune este singurul propunerea de înfiinţare arene 63 Deluxe turnuri atunci când cele mai multe dintre aceste patrate. Vas de expansiune demolat în cele din urmă expansiunea otomană şi extinderea campus trei Endeavour cataclismice, care depune eforturi nu este Haram, Haram ajyad mână expansiune şi rampă campusul roluri deveni 4 roluri cum ar fi nou efort, şi apoi să ia până rolurile viitoare de rampă total 6 etaje, inclusiv extinderea Haram shehar mână să demoleze hotel şi Vezi Hotel Intercontinental standardizare.
Afişează curent proiectul de extindere campus la o multime de critici, unde se consideră că modul în care proiectele de construcţie sunt o denaturare a oraşului Mecca deoarece islamice stiluri arhitecturale proiectat de fals şi „exploatare comercială a casei lui Dumnezeu”. Proiectul include construirea zeci fiind cladiri inalte Cazare Hoteluri de lux, care contrastează, unde criticii proiectului, principiul egalităţii de Islam, în cazul în care ar trebui să fie întotdeauna timp de pelerinaj, în cazul în care toată lumea la fel.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Etichete:, , , , , , , , ,

Flag Counter