Abdullah bin Abdul Aziz

Abdullah bin Abdul Aziz bin Abdul Rahman bin Faisal (1343 AH / 1924-3 tweede veer 1436 H / 23 januari 2015 m), de zesde koning van het Koninkrijk Saudi-Arabië, bijgenaamd de Twee Heilige Moskeeën, dezelfde titel genomen door King Fahd voor hem, is Twaalfde zoon van de zonen van koning Abdul Aziz man, en zijn moeder is Fahda meisje Asi bin Shreim Shammari, werd geboren in 1924 in Riyad, de echte geschiedenis van de geboorte van de koning in 1916. In 1995 ontving hij het Department of State en werd de eigenlijke Koning na koning Fahd letsel stolsels en gezondheid problemen , en na de dood van koning Fahd in 1 augustus 2005 aan de macht kwam, en naast het feit dat de eigendom van de staat is voorzitter van de Raad van Ministers overeenkomstig de bepalingen van het regime in Rechter Koninkrijk dat koning zijn premier, werd beschouwd als een van de rijkste mensen ter wereld, met de Amerikaanse tijdschrift Forbes gemeld in Bulletin haar over de rijkste koningen in de wereld verschenen in 2010, dat de waarde van zijn fortuin wordt geschat op $ 18 miljard dollar. Aan de andere kant is ingedeeld door de hierboven in 2011, het tijdschrift zesde machtigste figuren in de wereld .. invloedrijke lancering van een militaire campagne tegen de opstandelingen in eind 2009 ٳ ntht de ondertekening van de wapenstilstand. In 2014 lanceerde Saudi gevechtsvliegtuigen intensieve aanvallen op sites te Daash organiseren in Irak en Syrië in een militaire alliantie, bestaande uit 65 landen onder leiding van de Verenigde Staten van Amerika.

Opvoeding en onderwijs

Groeide op in de beslotenheid van zijn vader, koning Abdul-Aziz, en profiteerde van zijn school en zijn ervaringen op het gebied van bestuur, politiek, bestuur en leiderschap. Hij werd opgeleid in de handen van een aantal leraren en wetenschappers, en werd opgeleid op de manier waarop schrijvers en wetenschappers lessen, workshops en andere moskeeën. Het heeft veel lezingen in vele aspecten van kennis, cultuur en wetenschappen van de beschaving.

Het kwam aan de macht

Op maandag 26 juni, 1426, wat overeenkomt met 1 augustus 2005 vormgegeven koning van Saoedi-Arabië om te slagen King Fahd bin Abdul Aziz Al Saud, en de mislukkingen van zijn broer prins Sultan bin Abdul Aziz Al Saud en kroonprins op dezelfde dag.

Nevenfuncties

11 Ramadan 1382 AH overeenkomt met 5 februari 1963, koning Saud gaf een koninklijk besluit elimineert benoemd tot hoofd van de Nationale Garde, die onvoorwaardelijk bleef tot 11 november 1431 17 november 2010. In het jaar 1395 goedkeuring in 1975 werd benoemd tot tweede vice-premier en hoofd van de Nationale Garde en dat met de toetreding van Koning Khaled regel. Op 21 Shaaban 1402 H, overeenkomend met 13 juni 1982 Monument prins Fahd bin Abdul Aziz Al Saud, de koning van Saoedi-Arabië, die op dezelfde dag een koninklijke benoeming tot eerste vice-premier en voorzitter van de Nationale Garde in aanvulling uitgegeven aan dat de kroonprins.

Nam ook een aantal andere functies, namelijk:
President van de Hoge Raad Economische Raad.
Voorzitter van de Hoge Raad voor Petroleum en Mineralen.
Voorzitter van de Hoge Raad voor de handicap.
President van koning Abdullah bin Abdul Aziz Stichting voor Ontwikkelingsbiologie Housing.
President van de Equestrian Club in Riyad.
President van Koning Abdul Aziz en zijn metgezellen Stichting Hoogbegaafdheid en creativiteit (talent).

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter