Mansour bin Abdul Aziz Al Saud

Prins Mansour bin Abdul Aziz Al Saud (1336/1918-1369/2 mei 1951), voormalig Minister van defensie en de luchtvaart in Saoedi-Arabië. Is de achtste zoon van koning Abdul Aziz zonen. En zijn moeder is prinses martelaar van Armeense afkomst.

Hij studeerde aan de school van de prinsen en leren lezen en schrijven en onthouden van Qur’aan. In het jaar 1351 e nam deel met zijn vader in de slag bij Jizan. Een monster van zijn vader koning Abdel Aziz, Minister van defensie en het leger, en tijdens zijn bediening geplaatst de ontwikkelingsplannen voor de militaire sector, de fundamenten van de militaire barakken in de Hejaz, Nejd en Asir en militair personeel van de verschillende in het buitenland voor studie en opleiding betreft, brengen moderne machines, het aantal deelnemers aan de Saoedi-Arabische leger snel zodat de twee militaire leger geschat door 20.000, werd werd verzonden en ontwikkelde een systeem van bonussen en salarissen in alle militaire sectoren met de deelname van overheidsfinanciën. Tijdens zijn deelgenomen sommige legereenheden aan de oorlog van 1948 Palestina.

In het jaar 1369 reisde Ah 1951 met zijn broers Faisal en Khaled naar Parijs, en nadat het vliegtuig in de salon landde en stierf van plotselinge dood.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter