Mishari bin Saud bin Abdulaziz Al Saud

Mishari bin Saud (geb. 1954) is een voormalig Saoedi-Arabische militaire officier, gouverneur van Al Bahah provincie en een lid van het huis van Saoed.
Mishari bin Saud werd geboren in Riyad in December 1954. Hij is de dertig-tweede zoon van Koning Saud. Zijn moeder is Naima bint Obeid.

Na het voltooien van zijn lager en middelbaar onderwijs in Saoedi-Arabië in 1971, ging hij naar de VS voor universitair onderwijs. Echter, hij alleen voltooide een acht maanden durende cursus Engels er. Hij keerde terug naar Saoedi-Arabië te ontvangen van universitair onderwijs. Hij heeft een bachelor of arts graad in geschiedenis en later, ontving hij een master’s degree in geschiedenis van Koning Saoed Universiteit. De titel van zijn MA thesis was “betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en Jemen onder het bewind van King Abdulaziz Al-Mutawakkaliya Koninkrijk.

Prins Mishari was een brigade commandant in de nationale garde (SANG). In juni 1983, werd hij benoemd tot plaatsvervangend commandant van (SANG) in de oostelijke provincie. Was hij hoofd van de SANG in de provinceand was de tweede rang Koninklijke er, na de toenmalige gouverneur van de provincie, Prince Mohammed. Zijn ambtstermijn duurde tot zijn benoeming als gouverneur van Al Bahah provincie in 2010. Er wordt gespeculeerd dat hij had steun van koning Abdullah en heel dicht bij dan-kroonprins Sultan tijdens zijn ambtstermijn was. Prins Mishari heeft belang in Imdadat handel en Transport-bedrijf in Riyad dat hij en zijn zoon, Turki, opgericht in 1982.

Op 28 augustus 2010, werd hij benoemd tot gouverneur van de provincie Al Bahah ter vervanging van zijn oudere broer laat Prince Mohammed bin Saoed, die ontslag nam uit dit bericht als gevolg van gezondheidsproblemen.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter