Mohammed bin Abdul Aziz Al Saud

Prins Mohammed bin Abdul Aziz Al Saud (1328/1910-16 maart 1409 e/26 November 1988), voorzitter van de Saudische koninklijke familie voor. Is de vierde zoon van koning Abdul Aziz de zonen mannelijke vrouw prinses Jawhara Bint Assistant bin jalawi Al Saud.
Geboren in Riyad, studeerde hij aan de prinsen school, waar hij lezen, schrijven, geschiedenis, politiek en de Koran leerde.
Vocht hij met zijn vader, koning Abdul Aziz in «slag Asir was dan twaalf jaar oud en assisteerde zijn vader in het beleg van Jeddah.
In 1343 Ah van 1924 stuurde zijn vader hem naar Jeddah en Medina kon open, King Abdulaziz proeven Prins van Medina gebied 15 jaar oud was.
In het jaar 1347 e vochten in de slag van sabilla,
In 1351 vocht hij in de slag van JAZAN, die tot de hereniging van Saoedi-Arabië leidde
In 1934 Saoedi-Jemenitische oorlog uitgevochten.
Genomineerd door koning Faisal, Crown maar excuses en stelde voor om King Khaled nomineren voor deze post, voordat koning Faisal.

Hij bleef in Medina een lange tijd, en tijdens zijn ambtstermijn heeft de verantwoordelijkheid het Prinsdom een heleboel werk, met inbegrip van:

De expansie van Masjid Al-Nabawi en werk reparaties toevoegen zoals trappen put paraplu’s.
De opening van de regering ziekenhuizen en apotheken en klinieken en openbare scholen en elektriciteit ingevoerd in Medina voor de eerste keer in 1353.
Water plant openen in 1358 werd verslagen, en in 1359 gevolgd door het openen van een IJsfabriek en in 1361 op fabriek water ontzilting plant voor ontzilten van de rode zee en maak fabriekssite in Yanbu.
Koppelen van Medina weg, en was ook de opening van de luchthaven in Medina, de stad is verbonden door alle Saoedi-Arabische steden.
De opening van een groot aantal fabrieken, inclusief een fabriek onderhoud en elektriciteit.
Overeenkomt met de Islamitische Universiteit in 1381, werd geopend in 1961.
Heeft verlaten het emiraat van madena jaar 1385 Ah, 1965 waar hij met stopte werken, en opheffing van de kroon aan zijn broer prins khaldbad dat broer koning Faisal noemde het weergegeven bericht hem dat de enige kandidaat.
De periode vanaf het jaar 1395 tot aan zijn dood in 1409 van het voorzitterschap van de Raad van de Koninklijke familie.
Hij overleed op vrijdag 16 maart 1409 h 26 November 1988 aan een hartaanval.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter