Salman bin Abdulaziz Al Saud

Salman bin Abdul Aziz Al Saud (5 Shawwal 1354 e/31 januari 1935), is de koning van Saoedi-Arabië, en hoofd van het kabinet en de opperbevelhebber van de strijdkrachten, de vijfde zoon van de zonen van de oprichter koning Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Faisal Al Saud, zijn vrouw prinses Hessa bint Ahmed al-Sudairi. Een van de belangrijkste elementen van de Saudische koninklijke familie, is secretaris van het gezin en de Voorzitter van de Raad van bestuur, en persoonlijke adviseur van koningen van het Koninkrijk, want het is een van de zogenaamde Sudairi zeven zonen van koning oprichter.

Politieke leven

Gouverneur van Riyadh

Beginnen met het invoeren van de politiek op 11/6/1373 Ah 16 maart 1954, toen hij werd benoemd tot Emir van Riyad namens zijn broer, Prins Nayef bin Abdul Aziz, 25 Shaban 1374 Ah 18 April 1955 benoemd Emir van Riyad, en het emiraat Riyad aan 7/6/1380 Ah 25 januari 1960 toen nam hij ontslag uit zijn ambt. Op 10 Ramadan, 1382 Ah 4 februari 1963 uitgegeven door zijn Majesteit Koning Saud bin Abdul Aziz bulks Koninklijk besluit Emir van Riyad regio opnieuw benoemd.
Tijdens zijn ambtstermijn het emiraat van Riyad, na welke buitenlandse tournees: Bezoek de Jordaanse hoofdstad in 1968, als voorzitter van de Volkspartij Comité om de slachtoffers van Jordan, zijn tweede partij van donaties van de burgers van Riyad, te helpen en in 1969, Saoedi-Arabië troepen gestationeerd op de frontlinie in de Jordan Valley gebied in Jordan, vergezeld door koning Hussein Bin Talal. In 1974 bezocht hij Koeweit en Bahrein en Qatar de Arabische positie, te versterken en in 1985 bezocht hij Parijs en Frans President Jacques Chirac toegekend medaille meer dan een jaar maken de stad Parijs. In 1991 bezocht hij Montreal, Canada, waar hij een tentoonstelling van het Koninkrijk tussen gisteren en vandaag opende. In 1996 werd hij ontvangen door President Jacques Chirac in het Elysee Palace in Parijs tijdens een bezoek aan de Franse hoofdstad.
Beëindigd zijn officiële bezoek aan Frankrijk betaalde een officieel bezoek aan Bosnië, met Bosnische President Alija Izetbegovic regels koning Fahd culturele centrum van de stad Sarajevo, en een aantal projecten van de hoge autoriteit voor het verzamelen van de donaties voor moslims in Bosnië en Herzegovina geopend, en Prins Salman bin Abdul Aziz moskee koning Fahd een fundament van Prins Salman bin Abdul Aziz, in Sarajevo, ook geopend in Gibraltar. In 1998 bezocht de Prins Pakistan, Japan, Brunei, Hong Kong, China, Zuid-Korea en de Filippijnen op een Aziatische tour gericht op het ontwikkelen van betrekkingen. In 1999, hij bezocht de Filippijnen, uitgereikt door Filippijnse President Joseph Estrada “medaille ze ons het zwijgen opgelegd” top Filipijnse Republiek, in erkenning voor zijn liefdadigheidswerk en helpen de Filippijnse werkgelegenheid in het Koninkrijk, en in juli, bezocht hij Senegal, Senegalese President Abdou Diouf toegekend “grootste medaille in Senegal”.

Minister van defensie

Na de dood van Prins Sultan bin Abdul Aziz, kroonprins, plaatsvervangend Premier, Minister van defensie en luchtvaart en inspecteur-generaal op 9 Dhu al-hijja 1432 h 5 November 2011 uitgegeven door de voogd, is koning Abdullah bin Abdul Aziz een Koninklijke benoeming als Minister van defensie. In Saoedi-Arabië, waaronder landstrijdkrachten en air en air defensie.
Tijdens zijn ambtstermijn, het ministerie van defensie op 3 December 2012, Londen bezoekt, op uitnodiging van de Britse Minister van defensie Philip Hammond (op dat moment), om te praten over de algehele situatie in de regio en de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen. Op 12 maart 2012, hij bezocht de Verenigde Staten, en werd ontvangen door ons die werd beschouwd als de Voorzitter Barack Obama in het witte huis, o.a., bilaterale en regionale onderwerpen van gemeenschappelijk belang. En de noodzaak om op te lossen de volgorde van de Verenigde Staten met betrekking tot Syrië en Iran. Madrid kwam op 6 juni 2012 op een bezoek aan het Koninkrijk Spanje op uitnodiging van de Spaanse Minister van defensie Pedro morinis ulate, bespreken een aantal belangrijke bestanden en uitwisseling van standpunten met betrekking tot actuele gebeurtenissen in de regio.

Kroonprins

Na de dood van Prins Nayef bin Abdul Aziz besteld kroonprins, plaatsvervangend Premier en minister van binnenlandse zaken, op 18 juni 2012 afgegeven bewaarder van de twee heilige moskees koning Abdullah bin Abdul Aziz de Royal geselecteerd als kroonprins en benoemd tot vice-premier en Minister van defensie.
Tijdens zijn ambtstermijn het verbond, met duidelijke tekenen van concurrentie in het Aziatische continent voor Europese en Noord-Amerikaanse continenten, in februari 2014, de tour hem aan Pakistan, Japan en India genomen heeft, die een politieke en economische gewicht zijn geworden en strategisch in deze zin, het bezoek was belangrijk voor de geschiedenis weergeven en de toekomstige betrekkingen tussen deze landen. Op 17 maart 2014 bezocht hij Japan, hij keizer van Japan Akihito, premier Shinzo Abe ontmoette.

Koning van Saoedi-Arabië

Werd aangeprezen als een bewaarder Salman bin Abdulaziz Al Saud, koning van Saoedi-Arabië, op 3 maart 1436 23 December 2015.

Packet storm

Op donderdag 5 mei 1436 e-26 januari 2015, koning Salman starten de packet storm tegen de huthis in Jemen wanneer de Saoedische Royal Air force zware bombardementen op de prediker milities en strijdkrachten van Saleh in Jemen.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter