Saud bin Abdul Aziz Al Saoed

Saud bin Abdul Aziz Al Saoed (5, September 1319 e/15 April 1902-6 November 1388 h/23 februari 1969), koning van Saoedi-Arabië van 9 November 1953 tot 2 November 1964. Hij is de tweede zoon van zonen van koning Abdul Aziz Al Saud. Sommige van zijn vrouwen en beul bint Mohammed Al orayer en Sultana bin Saad en mounira Bint Saad. Geboren in hetzelfde jaar waarin zijn vader de koning Abdul-Aziz Al Saud van Al Rashid herwonnen. Het is de enige koning van de koningen van Saoedi-Arabië die zijn isolement van de familie, niet de dood eindigde.

-Geboren in Koeweit tijdens de regering van zijn vader er de avond tevoren openen zijn vader Riyadh, opengelaten Riyadh zijn moeder opgeofferd bint Mohammed Al orayer en haar zonen naar Riyadh. Hij woonde met zijn broer Prince Turki moeder boards en bestuursorganen van zijn grootvader Abdul Rahman Al Saud, die zorg werd gegeven. Nadat die chip begon te krijgen het vertrouwen van zijn vader door de uitoefening van bepaalde militaire en politieke taken en beheer onafhankelijk, en in hem de opdracht taken die verdiend staatsmanschap na buitenlandse student in politieke wetenschappen en diplomatie door toedoen van Abdullah en Sheikh Hafez Al-damlugi, een geschenk van zijn vader tegel kolommen in die periode.Wanneer was de leeftijd van dertien jaar oud stuurde zijn vader hem Abdul Aziz bin Abdul Rahman naar Qatar om te voldoen aan de nieuwe heerser Sheikh Abdulla bin Qassim Al Thani te filteren en te verwijderen van plaque in hun relatie, omdat de laatste deed niet welwillend de overname van Abdul Aziz Al-Hasa, en deze taak de eerste diplomatieke actie was. Zijn vader nam deel aan de oorlogen en de strijd van pod in 1915 was de eerste veldslag waarbij, en nam deel in de slag van aatab en andere veldslagen.

-Kwam aan de macht na de dood van zijn vader koning Abdel Aziz 2 Safar Ah 1373 9 November 1953 werd hij benoemd tot koning op 4 Muharram 1373 Ah 11 augustus 1953.

-Op 23 februari 1969 overleed in Athene, Griekenland en zijn lichaam werd verplaatst naar Mekka waar hij gebeden in de moskee (Masjid Al Haram) en begraven op de begraafplaats van Oud. Mr. Mackie vertelt Michelle dat Saoedi-Arabië televisie en radio aangekondigd van de dood en gesneden haar normale weergave verzen uit de Koran, en de koning Faisal bijgewoond het gebed ook aanwezig bij de begrafenis.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter