Khaled bin Abdul Aziz Al Saud

Khaled bin Abdul Aziz Al Saud (6 februari 22, 1331 Ah/13 februari 1913-21 Shabaan 1402/13 juni 1982), koning van Saoedi-Arabië van 25 maart 1975-13 juni 1982. Is de vijfde zoon van koning Abdul Aziz de zonen mannelijke prinses Al Jawhara Bint jalawi een andere opslaglocatie Turki Al Saud.

Hij groeide op onder de hoede van zijn vader tijdens de installatie op te nemen van andere regio’s van de staat, de Koran en religieuze wetenschappen ontvangen door geleerden, en Paardensport en boogschieten. Niet op zoek toekomen aan elke positie, en ben niet bezighouden met de politiek na de dood van koning Abdul Aziz. Na de annexatie van Hijaz benoemd staat adjunct Prins Faisal in de Hejaz in 1926. In 1962 werd hij benoemd tot vice-eerste Minister, is de eerste sinds de dood van zijn vader ontvangt. Na de verbreding van de kloof tussen het Koning Saud broederschap en Prins Faisal, Koning Saud en het advies van de geleerden gestipuleerd dat de overblijfselen van Koning Saud King dat Prins Faisal alle voeren zaken interne en externe Koninkrijk in aanwezigheid van de koning in het land, na de afgifte van het consultatief advies de zonen van koning Abdul Aziz Al-Saoed prinsen en senior besluit dat de wetenschappers advies site ondersteund en eiste Prins Faisal oftewel een kroonprins en een Minister-president afgegeven aan het bespoedigen van de tenuitvoerlegging van het advies, het kabinet voldaan aan of op 30 September 1964 een Het is wordt voorgezeten door de vice-premier watkhzao besluit tot overdracht van de bevoegdheden van het Koning Saud Royal Prince Faisal en gebaseerd op besluit van prinsen en advies

Na de afzetting van Koning Saud en koning Faisal nam het vonnis, zijn zus broer afgezien van Prince Mohammed als kroon als koning Faisal had stuurde een bericht naar Prince Mohammed als een front-runner voor de post, maar de Prins gereageerd met een brief waarin hij verontschuldigde zich en werd genomineerd door hem, King Faisal een brief waarin hem goedkeuring van zijn kandidatuur voor de kroon. Toenmalige prins Mohammed bin Abdul Aziz naar een vergadering van alle de Saud familie wachtruimte op 27 November 20, 1384 Ah/29 maart 1965 en llakhbarhm geselecteerd als kroonprins.

In 1970 met zijn borst gewond en werd behandeld thuis, en het was tijdens de behandeling met complicaties die bedreigd zijn leven geweest. In 1972 voerde een bewerking te verwijderen deel van de gevel van het linker hart kamer aan de Cleveland Clinic, in 1976, artsen ontdekte het probleem in zijn heup en onderging een heupprothese operatie in Londen, en in 1978 ontdekte een teken van zwakte in de spieren en cardiale hartoperatie weer in het ziekenhuis van Cleveland. Op de ochtend van zondag 21 Shaban 1402 13 juni 1989 stierf van Taif.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter