Naif bin Abdul Aziz Al Saud

Naif bin Abdul Aziz, Minister van binnenlandse zaken sinds 1975 en vice-premier sinds 27 oktober 2011 tot aan zijn dood. Hij is de derde zoon van zonen van koning Abdul Aziz bin Abdul Rahman mannetjes van zijn vrouw prinses Hessa bint Ahmed al-Sudairi. Na de dood van Prins Sultan bin Abdul Aziz, en vóór dat hij als tweede vice-minister-president sinds 27 maart 2009, minister van binnenlandse zaken sinds 1975 diende nam hij de post. Onderworpen aan harde kritiek van juristen ambtstermijn het ministerie van binnenlandse zaken.

Prins Naif in Taif, geboren en studeerde aan de prinsen school en onderwijs op school door Professor Katie van Mekka en vervolgens door Sheikh Abdullah khayyat ontvangen.
Opgenomen in verschillende posities in het bezit sinds de regeerperiode van zijn vader mei koning Abdel Aziz, op 17 1371 aangewezen agent voor Riyad regio. Op 3 maart 1372 benoemde e Emir van Riyad. Hij werd benoemd tot onderminister van binnenlandse zaken op de datum 29 februari 17, 1390, 1394 op 17 Ramadan a.h. benoemd op de dezelfde post.
17 Safar 1395 Ah decreet benoemd tot Minister van staat voor interne zaken. Op 8 Shawwal 1395 h benoemd Koninklijk besluit tot minister van binnenlandse zaken.
30 Safar 1430 AH/27 maart 2009 koning Abdullah bin Abdul Aziz bestelde de Koninklijke benoemd tot tweede vice-eersteminister en minister van binnenlandse zaken.
29 Muharram 1432 h, 27 April 2011 koning Abdullah bin Abdul Aziz bestelde de Koninklijke benoeming als kroonprins na de dood van Prins Sultan bin Abdul Aziz
.
Hij stierf op zaterdag 26/6/1433 h 16 januari 2012 op de leeftijd van 78 jaar volgens Reuters dat hij was gestorven in de Zwitserse stad Genève, waar hij met een geplande onderzoek verlof diende.
Een medische bron zei in Genève dat de dood te wijten aan hartproblemen was, en is onderworpen aan deze crisis in een periode van zijn bezoek aan Genève.

De Royal Court heeft aangekondigd dat het zal overbrengen van Genève naar Jeddah, en de dood in gebed zal op zondag 17 juni 2012, na Marokko gebed in Masjid Al-Haram in Mekka, biedt al aanbidders van King Abdullah bin Abdulaziz, die ontvangen van medeleven op zijn broer, Prins Nayef. Hij werd begraven in het kerkhof van Justitie in Mekka na het uitvoeren van het begrafenis gebed.
Velen hebben politici hun medeleven gestuurd naar koning Abdullah, met inbegrip van ons President Barack Obama en Franse President Francois hollande, en Britse buitenlandse secretaris William Hague, en koning Abdullah II van Jordan en andere leiders van de Arabische landen.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter