Het Koninkrijk van de Hidjaz en Nejd

Het Koninkrijk van de Hidjaz en Nejd en accessoires. Staat opgericht nadat het Sultanaat van Najd en accessoires de Koninkrijk van Hijaz balasharinat van de vorige eeuw onder leiding van Sultan Abdul Aziz bin Saud, de koning combineren werd hij benoemd tot hegaz met Haram op 8 januari 1926. Een jaar later, op 29 januari 1927 zichzelf tot koning uitgeroepen ook in plaats van de titel van Sultan, Jeddah Verdrag tussen de Britse regering en het Koninkrijk van de Hidjaz en Nejd en accessoires in 1927, het Verenigd Koninkrijk erkend Abdel Aziz als koning over hen waar zij plechtige verklaring als koning van het Koninkrijk van de Hidjaz en Nejd en toebehoren waren.
Op 23 September 1932 eenmaking van het Koninkrijk was onder een nieuwe naam en Saoedi-Arabië is.
Het Koninkrijk van de Hidjaz en Nejd kon vanwege haar nauwe betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk, om te voltooien zijn expansionistisch beleid door hen te voorzien van wapens.
Het Koninkrijk van Hejaz werd uit de Volkenbond op verzoek van koning Abdul Aziz gehaald. In 1926 erkend de Sovjet-Unie dat het Koninkrijk van de Hidjaz en Nejd de Verenigde Staten gevolgd in 1931. In 1932 hield al van het Verenigd Koninkrijk, de Sovjet-Unie, Turkije, Perzië en Nederland betreffende de provisies in Jeddah, onderhoudt Frankrijk, Italië en Egypte onofficiële consulaire vertegenwoordigers.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter