Visumbeleid van Saoedi-Arabië

Burgers uit alle landen nodig een visum voor een bezoek aan Saoedi-Arabië met uitzondering van de burgers van de leden van de Gulf Cooperation Council van Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar en Verenigde Arabische Emiraten. Alle bezoekers moeten houden een paspoort geldig voor 6 maanden. Bezoekers met een paspoort met Israëlische visum of stempel kunnen worden geweigerd; Houders van een Israëlisch paspoort wordt ontzegd toelating en doorvoer.

Moslim vrouwelijke passagiers die aankomen voor Umrah en Hajj moeten worden begeleid door één van haar directe familieleden zoals vader, broer, echtgenoot of zoon, die ouder dan 18 jaar of ouder moet; of meer dan 45 jaar en reizen binnen een groep van vrouwelijke passagiers van dezelfde leeftijd, die vergezeld gaan van een groepsleider tot hun vertrek.

In December 2013 kondigde Saoedi-Arabië haar voornemen om te beginnen afgifte van toeristische visa voor de eerste keer in haar geschiedenis. Raad van Ministers belast de hoge Commissie voor toerisme en antiquiteiten met de afgifte van visa op basis van bepaalde verordeningen goedgekeurd door de ministeries van binnenlandse zaken en buitenlandse zaken. Een beperkte toeristische visum programma werd afgeblazen in maart 2014. In December 2014 herhaalde de Saoedische autoriteiten dat toeristenvisa zal niet opnieuw worden ingevoerd.

Bezoekers die hebben onlangs aan Guinee, Liberia en Sierra Leone zijn geweigerd als gevolg van Ebola-virus epidemie in West-Afrika

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter