Saoedi Oudheden

Saoedi-Arabië is rijk aan historische en archeologische sites die de lange geschiedenis van de regio te reflecteren en vertellen verbazingwekkende verhalen die zich hebben voorgedaan in heel verschillende historische periodes. Het heeft een oude architectonisch erfgoed, dat dateert uit de tijd van de oude steentijd tot de vroege en late islamitische tijdperken. Bovendien is het rijk aan prachtige gebieden die cultureel welvarende en architectonisch levendige, zoals blijkt in zijn paleizen, oude forten en militaire installaties, religieuze monumenten, archeologische vindplaatsen en de coolste rotstekeningen en tekeningen gemaakt door haar vroegste bewoners, gevonden door verspreid het koninkrijk.
Qariya Al-Faw
De oude site bekend als “Al-Faw”, ligt ongeveer 700 km ten zuidwesten van Riyad en ongeveer 150 km ten zuidoosten van Al-Khamasin in Wadi Ad-Dawasir. Om het noordoosten van Al-Faw is de Arabische woestijn bekend als de lege kwartaal. (Rub Al-Khali) Deze site is gelegen op het kruispunt van Wadi Ad-Dawasir en de keten van Tuwaiq Mountains in een depressie naast de berg. Het ligt ook op de oude Najran-Gerrha handelsroute. Al-Faw is een van de belangrijkste archeologische sites in het Arabische schiereiland en is van internationaal belang. Het is een uitstekend voorbeeld van de stedelijke nederzetting van de pre-islamitische tijdperk waarin woningen, straten, markten, tempels, graven en graven, irrigatie en het kanaal systeem, en agrarische systemen allemaal zeer goed bewaard gebleven.
Meda’in Saleh
Meda’in Saleh is misschien wel de belangrijkste Nabataean terrein naast Petra. Het wordt gevestigd in Saoedi-Arabië, ongeveer 320 kilometer ten zuiden van Petra. Een toeristenvisum naar Saoedi is vereist als u wilt deze fantastische site te bezoeken. Deze zijn meestal alleen gegeven aan geregeld rondleidingen. Deze Nabataean stad heeft 131 graven verspreid over 13,4 kilometer. De juiste stad heeft een Siq, stadsmuren, torens, waterleidingen, en reservoirs.
De prachtige graven van Medain Saleh zijn uitgehouwen in zandsteen bergen gelegen 22 km ten noordoosten van Al-‘Ula. In de oudheid was de site op een handelsroute tussen Zuid-Arabië en Petra. De Thamud stam kan zijn ontstaan ​​uit dit gebied, maar ze werden vervangen door de Nabataeanswho gemaakt Medain Saleh hun Souther kapitaal om Arabië te controleren. De naam Meda’in Saleh, werd op deze site gegeven door een Andalusische reiziger in het jaar 1336.
Leuce Kom
Deze stad was de Nabateeërs haven aan de kust van Arabië. Goederen werden hier gebracht uit Zuid-Arabië, en caravans verhuisde ze noord naar Aila en Petra. Deze poort is ontwikkeld omdat zeilomstandigheden waren gevaarlijk en wind en stromingen in strijd waren met de schepen die wilde de frankinsense oogst te verplaatsen uit Arabië naar Europa.
Ar-Rabadha
Deze site is een vroege islamitische stad ligt aan de pelgrimsroute die tussen Al-Kufa in Irak en Mekka. Het ligt ongeveer 200 km ten oosten van Medina. Twintig jaar van de opgraving op de site bleek een zeer goed ontwikkelde stad, bestaande uit grote huizen met enorme versterkte muren, wachttorens, en de overblijfselen van moskeeën, pottenbakkersovens, steen-werkende fabrieken, sieraden, en twee grote reservoirs van verschillende vormen.
Dedan
Oude Dedan, (moderne Al-Ula) is landelijk gelegen tussen Al Madinah en Tabuk in het centrum van Saoedi-Arabië. Het is een van de grootste en belangrijkste centra van de beschaving in Arabië. Gelegen aan een doorgaande handelsroute, dat een belangrijke rol gespeeld als schakel tussen de beschavingen van Zuid-Arabische en de beschavingen in het noorden. Het bleef een belangrijk centrum van de oudheid tot de 1e eeuw voor Christus. Het belang ervan af wanneer de Nabateeërs aangenomen Meda’in Saleh als hun tweede hoofdstad. In de buurt van deze Dedan er prachtig gesneden graven in de bergen die zijn ingericht met prachtige geometrische motieven. Deze site bevat ook veel belangrijke inscripties in Dedanit, Minaen, Lihyanite, Thamudic en Nabataean script. Deze site heeft ook oude waterputten
Thaj
De ruïnes van Thaj kan ongeveer 80 km ten westen van Al-Jubail te zien. Het is een klein dorpje gelegen naast een droge lakebed algemeen bekend als “Sabkah”. De archeologische opgravingen uitgevoerd door de Deense missie in 1967 en die door de plaatsvervangend ministerie van Oudheden in 1985 is gebleken Thaj als een complete begraven stad omringd door een sterke muur. Een groot deel van de muur is beschadigd, maar een deel van ongeveer 900 meter is in goede staat. Verschillende terpen, muren, huisvesting stichtingen, aardewerk scherven, glas, kettingen en oorbellen, decoratieve objecten, klei potten en beeldjes zijn hersteld van de site. Het is mogelijk dat Thaj werd opgericht tijdens de Griekse Sullucid periode, mogelijk rond het begin van de derde eeuw voor Christus.
Tayma
Oude Tayma is de belangrijkste site in de noordwestelijke regio van Saoedi-Arabië. De oude stad ligt op ongeveer 264 km ten zuidoosten van Tabukat een oude oase die een verscheidenheid van archeologische vindplaatsen uit de prehistorie tot de islamitische periode bevat. Er zijn ook enkele oude inscripties gedateerd in de 6e eeuw voor Christus en andere antiquiteiten van de vroege islamitische periode.
Al-‘Uqair
De belangrijkste haven van Al-Ahsa aan de oostkust van Saoedi-Arabië, Al-‘Uqair is een grote archeologische site met oude overheidsgebouwen en een moskee gebouwd in de vroege dagen van King Abdulaziz. Al-Uqair, zoals de markten van Al-Mushaqqr en Hajar, was een van de belangrijkste markten van de regio in de pre-islamitische tijden. De haven van Al-Uqair getuige en diende verschillende islamitische leger expedities naar China, India en Perzië
Tarut
Tarut is een eiland van vier vierkante kilometer aan de Arabische Golf de buurt van Al-Qatif, is het verbonden met Al-Qatif door een 4 km natuurlijke landbrug, die varieert in breedte van 10 tot 20 meter. De historische stad Tarut is gelegen in het hart van het eiland. Diverse archeologische sites zijn opgenomen rond het eiland, waarvan sommige dateren uit 5000-4000 voor Christus, terwijl anderen worden toegeschreven aan de Ilamite, Sassanian, Perzisch, evenals de Mohenjodaro beschavingen op de rivieren Sind en Umm An-Nar.
Adumatu
In Assyrische documenten dateren uit 845 voor Christus, Adumatu (moderne Dumat Al-Jandal) wordt genoemd als de hoofdstad van de Arabische koninkrijken. Volgens de tekst, Sanherib gevangen Adumatu in 688 voor Christus, en arresteerde de koningin. Khalid Bin Al-Waleed gevangen Dumat Al-Jandal in 12 Hijri voor het leiden van de islamitische legers naar Irak en Syrië veroveren. De orginial muren van de oude stad van Adumatu aantonen dat het was groter dan de moderne stad van Dumat Al-Jandal.
Al Uyaynah
De oude oase stad Al Uyaynah (moderne Al-Biedingen) ligt op ongeveer 225 km ten noordwesten van Tabuk. Het werd oorspronkelijk genoemd door Ptolemaeus) De graven uitgehouwen in de bergen worden toegeschreven aan de Nabateeërs. Het begin van de Islamitische stad Al-Malqatah is ook gelegen in hetzelfde gebied.
Al-Ukhdoud
Er is weinig bekend over deze site uit de oudheid. Echter, de Saoedische ministerie van Oudheden en Musea is het uitgraven van deze site sinds 1981. De resultaten zijn een verrijking aan de buitenkant muur gebouwd van fijn gevormde stenen die horloge gaten ior pijl slots onthuld. Een aantal gebouwen binnen het fort zijn ook gevonden. Dierfiguren en inscripties zijn afgebeeld op de rotsen. Buiten de versterkte gebied meerdere graven, hebben fundamenten van huizen, en verschillende soorten artefacten ook ontdekt, daterend uit de Byzantijnse, Umayyad, Abbasiden en latere perioden. De opgravingen bleek ook dat naast een handelscentrum was het ook een agrarisch gebied met dammen en een goed ontwikkeld kanaal irrigatiesysteem. De aanwezigheid van grote aantallen van de inscripties op de site, suggereren dat het was een belangrijk station langs de caravans routes.
De Khabar Dam
Onze eerste grote stop op onze weg naar het noorden van Jeddah was Khaybar Dam. Er zijn eigenlijk een aantal van hen, en dit heet Sadd Qasr al-Bint. Het is een van de grootste oude dammen in het Koninkrijk. Niemand weet echt, maar er zijn verhalen dat het was gebouwd door de koningin van Sheeba. Er is bewijs over het feit dat het pre-islamitische.
Het is een grote stenen constructie op een uitgedroogde rivierbedding. Hoewel was geschonden ongeveer eenderde van de lengte, is het niettemin een indrukwekkende 20 meter hoog en ongeveer 135 meter lang.
De stroomopwaartse gezicht gepleisterd met gele mortel, de downstream gezicht met kale stenen. We kampeerden op de basis, onder de rustige acacia en dhoum palmen, waar er veel kans te worden over het hoofd gezien was het niet. Het is jammer dat er was geen water in de wadi.
Khaybar dorp was een joodse nederzetting in de tijd van de profeet. Er was een politiek meningsverschil op een bepaald moment tussen de dorpelingen en de islamitische meerderheid om hen heen, en de dorpelingen in de problemen. Men kan nog steeds het oude fort, waar ze vast uit voor acht maanden leven op data en melk.
Er zijn vele lemen huizen en een dadelpalm oase en vele charmante smalle bochtige straatjes, waar we helemaal zitten met onze 4WD, en tot op de dag weet ik niet hoe we het uit in omgekeerde volgorde. Natuurlijk, deze plek is een lange weg buiten het bereik van een mobiel signaal stations, dus we konden niet om hulp roepen.
Hoe dan ook: de plaats is nu volledig verlaten, en voor mij het leek de droom van een perfecte archeoloog. Er zijn veel verhalen tot de verbeelding te voeden, verhalen van de pest, heksen, en schat op Khaybar, dat is de reden waarom alle daken zijn verwijderd – mensen geloofden dat de dorpen hun schat verborgen onder hun daken.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter