Karesz bin Saud bin Abdulaziz Al Saud

Karesz bin Saud (született: 1954) a Szaúd-arábiai nyugalmazott katonatiszt, Al Bahah tartomány kormányzója és Saud ház tagja.
Karesz bin Saud December 1954-ben született Riyadh. Ő az a harminc másodperces Saud király fia. Az anyja az Naima bint Bianka.

Elvégzése után elsődleges és másodlagos Szaúd-Arábiában 1971-ben, az USA-ban, az egyetemi oktatás ment. Azonban csak fejezte be nyolc hónapos angol tanfolyam van. Visszatért, Szaúd-Arábia-hoz kap egyetemi oktatás. Ő rendelkezik a bachelor of arts fokozatot a történelemben, és később, a mester fokozatot kapott a Király Saud Egyetem történelem. A diplomamunka címe volt “kapcsolatok között Szaúd-Arábiából és Al-Mutawakkaliya Királyság Jemen King Abdulaziz uralkodása alatt.

Herceg Péter a Nemzeti Gárda (SANG) dandár parancsnoka volt. Június 1983-ban kinevezték a helyettes parancsnoka (SANG) a keleti tartományban. A SANG-vezette a provinceand volt a második királyi rang ott, majd a tartomány kormányzója, Prince Mohammed. Hivatali kinevezését, a kormányzó Al Bahah tartomány 2010-ig tartott. Úgy gondolták, hogy ő Abdullah király támogatása és volt akkor-Crown Prince Sultan megbízatásának ideje alatt. Herceg Karesz van tét-Imdadat kereskedelmi és közlekedési cég Riyadh, hogy ő és fia, László, 1982-ben alapított.

2010. augusztus 28. kinevezték Al Bahah tartomány kormányzója, helyettesít a bátyja későn herceg Muhammed bin Saud, aki ezt a hozzászólást, egészségügyi problémák miatt lemondott.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter