Szaúdi régiségek

Szaúd-Arábia, gazdag a történelmi és régészeti helyszínek, amelyek tükrözik a régió hosszú története, és mesélni a csodálatos történetek, különböző történelmi korszakok során előfordult. Van egy régi örökség, amely nyúlik vissza az időben a Old Stone Age, a korai és késői iszlám korból. Ezenkívül gyönyörű régióival, amelyek kulturálisan gazdag gazdag és építészetileg élénk, amint a paloták, ősi várak és katonai létesítmények, vallási műemlékek, régészeti lelőhelyek, és a legmenőbb rock festmények és rajzok a legkorábbi lakói által létrehozott talált szétszórva a Királyság.
Qariya Al-Faw
A régi helyén az úgynevezett “Al-Faw”, található, mintegy 700 km-re délnyugatra, Riyadh és Al-Khamasin a Wadi Ad-Wedjh 150 km-re délkeletre. Al-Faw északkeletre van az Arab-sivatagban, ismert, mint az Empty Quarter. (Rub Al Khali) Ezen az oldalon található a keresztezési pont a Wadi Ad-Wedjh és a lánc Tuwaiq-hegység, a depresszió mellett a hegy. Is Najran-Gerrha ősi kereskedelmi útvonal mentén fekszik. Al-Faw egyik legfontosabb régészeti lelőhelyek, az Arab-félszigeten és a nemzetközi jelentőségű. -A ‘ egy kiváló példája az iszlám előtti korszak a település városi ház, utcán, piacokon, templomok, sírok és sírok, öntözés és csatorna rendszer és mezőgazdasági rendszerek esetén minden nagyon jól konzervált.
Meda’in Orsolya
Meda’in Saleh talán a leg–bb fontos Nabataean site mellett Petra. Szaúd-Arábia, mintegy 320 kilométerre délre Petra található. A turista vízum a szaúdi szükség, ha azt szeretné, hogy látogassa meg ezt a fantasztikus site. Ezek általában csak az adott szervezett túrák. Ez Nabataean város 131 sírok szétterítve több mint 13.4 km-re van. A megfelelő városnak a siq, városfalak, torony, víz vezetékek és tartályok.
A csodálatos sírok Medain Saleh faragott homokkőből hegyekben 22 km-re északkeletre, az Al-‘Ula. Az ókorban a helyén volt, egy kereskedelmi útvonal között Dél-Arábia és a Petra. A Thamud törzs származott ezen a területen, de a helyükbe a Nabataeanswho készült Medain Saleh ad tőkéjük Arábia irányítani. A név Meda’in Saleh, egy andalúz-utazók ezen az oldalon adta az év 1336 AD.
Leuce Come
Ez a város volt a part-Arábia Nabataean portjához. Áruk hozta ide a Dél-Arábiából, és utána lakókocsik költözött őket Észak Aila és Petra. Ez a port fejlesztették ki mert hajózási körülmény esetén veszélyes és szél és áramlatok voltak, ellentétben a hajók, hogy akarta, hogy mozog a frankinsense harvest-Arábia Európában.
AR-Rabadha
Ez az oldal a korai iszlám város Al-Omajjádok Irakban és Mekkába között futó zarándokút található. Városától mintegy 200 km-re keletre a Medina. Húsz évvel a feltárás az oldalon egy nagyon jól fejlett város álló nagy házak, a hatalmas, erődített falakkal, őrtornyok és a mecsetek, kerámia kemencék, Kőfeldolgozó gyárak, ékszerek, és a két nagy tározók, különböző alakzatok továbbra is feltárta.
Lászlóné
Ősi Anikó, (modern Al Ula) situatied-Al Madinah és központi Szaúd-Arábiában Tabuk között. Ez az egyik legnagyobb és legfontosabb központja a civilizáció-Arábiában. Található, a fő kereskedelmi útvonal, ez a civilizáció, a Dél-arab és a civilizációk közötti kapcsolat fontos szerepet játszott az Észak. Egészen az i. e. i. század ősidők óta fontos központ maradt. Jelentőségét a Nabataeans elfogadásakor Meda’in Saleh, mint a második tőke csökkent. Ez Anikó közelében vannak csodálatos faragott sírok a hegyek, gyönyörű geometriai motívumokkal díszítettek. Ezen az oldalon is tartalmaz sok fontos feliratok Dedanit, Minaen, Lihyanite, Thamudic és Nabataean script. Ezen az oldalon is van régi 
Kókai Szilvia
Kókai Szilvia romjai mintegy 80 km-re nyugatra, Al-Jubail látható. Egy kis faluban található, a száraz tómeder általában ismert, mint “Sabkah” mellett. 1967-ben a dán küldöttség által végzett régészeti ásatások, és a helyettes Minisztérium régiségek a 1985-ben végzett, mint egy teljes eltemetett város körül erős fal kiderült Kókai Szilvia. Sok a fal sérült, de egyik része körülbelül 900 méterre van, jó állapotban. Az oldalon számos halmok, falak, ház, alapítványokkal, kerámia szilánkok, üveg, nyaklánc és fülbevaló, dísztárgyak, agyagedények és figurák lett helyreállítva. -A ‘ lehetséges, hogy a Kókai Szilvia időszakban a görög Sullucid, esetleg ezen a környéken: korai harmadik században alakult.
Tayma
Ősi Tayma a legjelentősebb telek-Szaúd-Arábia északnyugati részén. Az ősi város található 264 km-re délkeletre Tabukat old oázisa, amely tartalmazza a különböző iszlám időszak-ből származó az őskori régészeti lelőhelyek. Néhány ősi feliratokat a 6. század-Kr. e. kelt és egyéb antikvitás, a korai iszlám időszak is rendelkezésre állnak.
Al-‘Uqair
A fő kikötő, Al-Ahsa a a keleti partján, Szaúd-Arábia, Al-‘Uqair egy nagy régészeti lelőhely tartalmazó régi kormányzati épület és egy mecsetet, épített King Abdulaziz korai napjaiban. Al-Uqair, mint a piacon, az Al-Mushaqqr és János, volt az egyik fő piacain a régió az iszlám előtti időkben. Port Al-Uqair tanúja, és szolgált a különböző iszlám hadsereg expedíciók, Kína, India és Persia
Tarut
Tarut négy négyzetkilométer az Arab-öböl közelében Al-Qatif sziget, hogy csatlakozik Al-Qatif, 4 km-re természetes szárazföldi híd, amely változó szélességű, 10-20 méter. A történelmi város Tarut szívében található a sziget. Számos régészeti lelőhely regisztráltak a sziget körül néhány, amely időpont vissza az 5000-4000 körüli időkből származnak, míg mások is tulajdonítható, hogy a Ilamite, a Sassanian, a perzsa, valamint a Mohenjodaro civilizációk a folyók Sind és um egy-Nar.
Adumatu
Asszír rekordok 845 BC Ismerkedés Adumatu (modern Dumat Al-Jandal) az Arab királyságok fővárosaként említik. A szöveget Szanherib elfogták Adumatu 688 BC, és letartóztatták a királynő. Khalid Bin Al-Waleed rögzített Dumat Al-Jandal-12 iszlám előtt vezető a muszlim seregeit, hogy meghódítsa Irak és Szíria. A orginial falak az ősi város Adumatu azt mutatják, hogy volt nagyobb, mint a modern város a Dumat Al-Jandal.
Al-Uyaynah
Az ősi oasis város, Al Uyaynah (modern Al-Bid) található, körülbelül 225 km-re északnyugatra, a Tabuk. Ptolemaiosz által eredetileg említik) a sírok a hegyekben faragott tulajdonítható, hogy a Nabataeans. A korai iszlám város Al-Malqatah is található ugyanazon a területen.
Al-Ukhdoud
Keveset tudunk ezen az oldalon az ókortól. Azonban a régiségek és múzeumok Szaúdi Minisztérium van már a földmunka ezen az oldalon 1981 óta. Az eredmények kimutatták, egy erődítmény a külső fal épült, szépen alakú köveket tartalmazó watch lyukak ior nyíl bővítőhely. Számos, az épületek belsejében az erődítmény is találtak. Állati trolibuszok és villamosok rajzolatot sziklák. A dúsított területen kívül több graves, alapítványok, a házak, és a különböző tárgyak is fedezték fel, Ismerkedés a bizánci, Omajjád, és a későbbi időszakokban. Az ásatások, is kimutatta, hogy amellett, hogy egy kereskedelmi központ is volt egy mezőgazdasági terület, a gátak és egy jól fejlett csatorna öntözési rendszert. A jelenléte nagy számban feliratok az oldalon, azt sugallják, hogy egy fontos állomás a lakókocsi útvonalak mentén.
Khabar gát
Az utunkat északra a Jeddah, nagy, első állomásunk volt Khaybar-gát. Vannak valójában néhány közülük, és ez az úgynevezett Sadd Qasr al-Bint. Ez az egyik legnagyobb régi gátak, a Királyságban. Senki sem tudja igazán, de vannak történetek, hogy a királynő Márta építettek már. Van bizonyíték rá, hogy az iszlám előtti.
-A ‘ egy nagy kő építése a szárított ki medréből. Bár ez már megszegték a hossza körülbelül egyharmadát, mégis, egy lenyűgöző 20 méter magas és mintegy 135 méter hosszú.
Az upstream arc vakolt sárga habarcs, az alsóbb rétegbeli arc a csupasz kőből. Mi táboroztak a tövénél, többek között a csendes acacias és dhoum pálmák, ahol nem volt sok esélye, hogy figyelmen kívül hagyják. Kár nem volt víz a Wadi.
Khaybar falu a próféta idejében zsidó település volt. Egy bizonyos szakaszában a falusiak és a muszlim többség körülöttük közötti politikai nézeteltérés volt, és a falusiak van baj. Még mindig lehet látni a régi erőd, ahol azok megragadt nyolc hónapig él, a dátumok és a tej.
Sok sár-ház, és a dátum palm oasis, és sok bájos szűk utcákon, ahol mi van teljesen megragadt-val a 4WD, és a mai napig nem tudom, hogyan van ez fordított. Persze ez a hely annyira messze kívül a reach bármely mobil jel állomások nem nevezhetnénk, segítséget.
Különben is: a hely most teljesen kihalt, és nekem úgy tűnt, mint egy tökéletes régész álom. Vannak sok történetet a takarmány a képzelet, a pestis, a boszorkányok és a kincs mesék Khaybar, ezért eltávolították a tetők,–az emberek úgy vélte, hogy a falvak elrejtette a kincset a tető alatt.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter