Mishari bin Saud bin Abdulaziz Al Saud

Mishari bin Saud (rođen 1954.) je umirovljeni Saudijske Arabije vojni časnik, guverner provincije Al Bahah i član kuća Saud.
Mishari bin Saud je rođen u Rijadu Prosinac 1954. On je trideset drugi sin kralja Sauda. Njegova majka je Naima bint Ubaid.

Nakon što je završio svoje osnovno i srednje obrazovanje u Saudijskoj Arabiji 1971, otišao je u SAD za obrazovanje. Međutim, završio samo osam mjeseci tečaj engleskog jezika ovdje. On se vratio u Saudijsku Arabiju da primaju obrazovanje. On je diplomirao u povijesti i kasnije, primio je magistrirao u povijesti Sveučilišta kralja Sauda. Naslov njegova magistarski bio “Odnosa između Saudijske Arabije i Al-Mutawakkaliya Kraljevina Jemen pod vladavinom kralj Abdulaziz.”

Princ Mishari je zapovjednik brigade u nacionalne garde (imala). Lipanj 1983, imenovan je zamjenik zapovjednika (SANG) u istočnoj provinciji. On je vodio SANG u u provinceand je drugi čin kraljevske tamo nakon tada guverner pokrajine, Princ Mohammed. Njegov mandat traje do imenovanja kao guverner provincije Al Bahah u 2010. To je nagađa da je podrška kralj Abdullah i je bio vrlo blizu Sultan tada-princ tokom svog mandata. Princ Mishari ima udjela u Imdadat trgovinu i Transport firma u Rijadu da on i njegov sin, Turki, osnovana 1982.

Na 28 Kolovoz 2010, imenovan je predstavnik provincije Al Bahah, zamijenivši njegov stariji brat pokojnog princ Muhammed bin Saud koji je podnio ostavku iz ovaj post zbog zdravstvenih problema.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter