Mohammed bin Abdul Aziz Al Saud

Princ Mohammed bin Abdul Aziz Al Saud (1328 AH / 1910-16 Rabi 1409 / 26. studenog 1988), bivši šef Vijeća saudijske kraljevske obitelji. To je četvrti sin sinova kralj Abdul Aziz muški supruge, princeze Jawhara djevojka pomoćnik bin Jalawi Al Saud.

Rođen u Rijadu, studirao je na Fakultetu prinčeva, gdje je naučio čitanje, pisanje, povijest, politiku i spasiti Kuran.
Borba s ocem, kralja Abdul-Aziz u «teška bitka», a zatim je u dobi od dvanaest godina, također je pomogao njegov otac opsadu Jeddah.
U 1343 H, što odgovara 1924, njegov otac ga je poslao na Qunfudah i Medinu i bio u mogućnosti ponovno otvoren, Fienh Kralj Abdul Aziz, Emir regije Medina je 15 godina.
U 1347 e da se borio u bitci sabilla,
U 1351 Borba «Battle Jazan» koja je dovela do ujedinjenja Saudijske Arabije,
I u 1934. se borio u Saudijskoj-Jemenski rata.
Nominiran je od strane kralja Faisala, kruna princa, ali on se ispričao za to, i predložio da se kralj Khalid nominirana za tu poziciju, kralj Faisal prije toga.
Pod emiru Medini regije za dugo razdoblje, a tijekom svoje odgovornosti Emirat je učinio puno posla, uključujući:

Širenje Poslanikove džamije i rad njegovih popravaka kao što su dodavanje stube i staviti kišobrane.
Otvaranje državnim bolnicama i ljekarnama i klinike, škole, vlade, i električne energije uvedena u Medini prvi put u 1353 AH.
Otvaranje tvornice u vodi u 1358. AH, a 1359 je uslijedila otvaranja svom ledu tvornice, au 1361. oko svoje vode za desalinizaciju biljke do biljke i vode za desalinizaciju vode iz Crvenog mora i napraviti tvornice u Yanbu.
Povezivanje Medina Road, također je otvaranje Medina civilnog zračne luke, grad je povezati sve gradove Saudijske Arabije po zraku.
Otvaranje velikog broja tvornica, uključujući održavanje i elektrane.
U 1381 H, odgovara islamskom sveučilištu 1961. otvorila.
Emirat je napustio područje Medini u 1385 AH odgovara 1965., gdje je u mirovini od posla, kao odricanje od krunskog princa na svog brata princa Khaldbad brat ga pozvao bratu kralja Faisala uvesti položaj kao jedini kandidat za njega.
Pretpostavio razdoblje u 1395. sve do svoje smrti 1409 godine, Predsjedništvo Vijeća kraljevske obitelji.
Umro je u petak 16. Rabi 1409 AH, što odgovara 26. studenog 1988. od srčanog udara.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter