Khaled bin Abdul Aziz Al Saud

Khaled bin Abdul Aziz Al Saud (6 veljače 22, 1331 Ah/13 veljače 1913-21 Shabaan 1402/13 Lipanj 1982), kralju Saudijske Arabije od 25 ožujka 1975-13 lipnja 1982. Je peti sin kralja Abdul Aziz sinovi Muški Bint Al-Jawhara princeza bin jalawi bin Turki Al Saud.

Odrastao je pod skrbi svog oca tijekom postavljanja uključiti ostale regije države, Kur’an i vjerske znanosti primio znanstvenika, i konjički sport i streličarstvo. Ne gleda naprijed na bilo koju poziciju, i nisu ulazile u politici nakon smrti kralja Abdul Aziz. Nakon aneksije na Hijaz imenovan je stanje zamjenik princ Faisal u u Hejaz u 1926. 1962, on je imenovan potpredsjednik vlade, je prvi od smrti oca prima. Nakon širi jaz između kralj Saud bratstvo i Prince Faisal, kralj Saud i savjetodavno mišljenje učenjaka predviđeno da ostaje kralj Saud kralja da princ Faisal provoditi sve bitno i Kraljevstvo u prisutnosti kralja u zemlji ili, nakon izdavanja savjetodavno mišljenje sinovi kralja Abdul Aziz Al-Saud prinčevi i viši odluka koja podržava mišljenje stranice znanstvenika i zahtijevao princ Faisal je krunski princ i premijera da ubrzaju implementaciju savjetodavno mišljenje, kabinetu upoznala 30 rujna 1964 u Da predsjedava zamjenik premijera watkhzao rješenja za prijenos ovlasti kralj Saud Royal Prince Faisal i na temelju mišljenja i odluka knezova

Nakon taloženja kralj Saud i kralj Faisal je presuda, njegova sestra brat odrekli Princ Mohammed kao krunu kao kralj Faisal je poslao poruku da Princ Mohammed biti kandidat za tu funkciju, ali princ je vratio pismo u kojem a on je predložio mu kralj Faisal pismo izvijestio ga odobrava svoju kandidaturu za krunu. Onda je Princ Mohammed bin Abdul Aziz na sastanak sve obitelji Saud čekanja na 27 Studeni 20, 1384 Ah/29 ožujka 1965 i llakhbarhm odabran kao princ.

Ozlijeđen u 1970 s prsa i liječila kod kuće, i bilo je za vrijeme liječenja je bio s komplikacija koja je prijetila život. 1972. provodi postupak ukloniti dio prednji zid lijevo srce komore u Cleveland klinici, 1976, liječnici otkrio problem u kuku i podvrgnut operaciji zamjene kuka u Londonu i 1978 otkrio slabost u mišić i srčane operacije srca opet u bolnici u Clevelandu. Jutro nedjelja 21 Šaban 1402 13 lipnja 1989 umro u Taif.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter