Nayef bin Abdulaziz

Nayef bin Abdulaziz, on je od listopada 27, 2011 bio ministar unutarnjih poslova od 1975. godine, a prijestolonasljednik, zamjenik premijera sve do svoje smrti. Dvadeset je treći sin sinova kralj Abdul Aziz bin Abdul Rahman muškarca svog supruga princeza djevojka Ahmed Al-Sudairy dionica. On je bio na položaju krune princa nakon smrti princa Sultana bin Abdul Aziz, a prije toga obnašao dužnost zamjenika Drugog premijera od ožujka 27, 2009 i ministra unutarnjih poslova od 1975. izložen oštrih kritika pravnika njegova mandata i Ministarstva unutarnjih poslova.

Princ Nayef je rođen u Taif, a studirao je na Fakultetu knezova, i dobio obrazovanje u školi u rukama gospodina Ahmeda Arapina, rodom iz Meke, a potom na rukama Sheikh Abdullah Khayat.
Ladica na nekoliko mjesta preuzeo od vladavine njegovog oca, kralja Abdul Aziz, 17. lipnja 1371 i njezino sredstvo za Riyadh području. Dana 3. travnja 1372 imenovan je guverner Riyadh regiji. A imenovan je za zamjenika ministra unutarnjih poslova, a na dan 29. ožujka 1390, te u 17. ramazana 1394 AH imenovan u istom položaju.

Dana 17. ožujka 1395 dekretom imenovao državnog ministra za unutarnje poslove objavio. Dana 8. listopada 1395. godine ga je kraljevski dekret o imenovanju ministra unutarnjih poslova izdalo.
Dana 30. ožujka 1430. 27. ožujka 2009. godine, kralj Abdullah Bin Abdul Aziz izdao dekret kraljevskog ga imenuje se drugi zamjenik premijera i ministra unutarnjih poslova.
Dana 29. studenog 1432, što odgovara 27. listopada 2011. izdao kralj Abdullah bin Abdul Aziz je kraljevska imenovanje krunskog princa nakon smrti princa Sultana bin Abdul Aziz

Umro je u subotu, 26. Rajab 1433 AH odgovara 16. lipnja 2012. godine u dobi od 78 godina i citirajući tiskovnoj agenciji Reuters da je umro u švicarskom gradu Ženevi, gdje je izdržavao rasporedu odmor isprekidanih ispitivanja.
Prema medicinski izvor u Ženevi da je smrt zbog srčanih problema, što je bio podvrgnut ove krize, u razdoblju od posjeta Ženevi.

Kraljevski sud, on je najavio će tijelo je premještena iz Ženeve do Jeddah, a Dead molitva će ga dovesti u nedjelju, 17. lipnja 2012. godine, nakon duge molitve na Grand džamije u Meki, ima vjernika nude kralj Abdullah bin Abdul Aziz, koji je primio sućut bratu princu. Nayef. Pokopan je na groblju pravde u Mekki nakon izvođenja pogrebni molitvu.
Mnogi političari poslao sućut kralja Abdullaha, uključujući američkog predsjednika Baracka Obame i francuski predsjednik Francois Hollande i britanski ministar vanjskih poslova William Hague, kao i kraljem Abdullahom II Jordana i drugih arapskih lidera.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter