O kralju

Salman bin Abdul Aziz Al Saud (5 Shawwal 1354 e/31 Ožujak 1935.), je kralj Saudijske Arabije i šef kabineta i Vrhovni zapovjednik oružanih snaga, peti sin sinova osnivač kralj Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Faisal Al Saud, njegova supruga princeza Hessa bint Ahmed al-Sudairi. Jedan od najvažnijih elemenata Saudijska kraljevska obitelj je ministar obitelji i predsjednik odbora i osobni savjetnik za kralja Kraljevine, kao što je jedan od takozvanih Sudairi sedam sinova kralja osnivač.

Politički život

Guverner Riyadh

Početak ulazi u politiku na 11/6/1373 Ah 16 Ožujak 1954, kada je imenovan Emir Rijadu u ime njegov brat, princ Nayef bin Abdul Aziz, 25 Šaban 1374 Ah 18 Travanj 1955 imenovan Emir Rijad i Rijad emirat do 7/6/1380-25 Siječanj 1960 kad je podnio ostavku na mjesto. Na 10 Ramazana, 1382 Ah Veljača 4 1963 izdala njegovo Veličanstvo kralj Saud bin Abdul Aziz bulks kraljevskim dekretom imenovan Emir Riyadh regija opet.
Tijekom njegova mandata emirat Riyadh, nakon kojih stranih izleti: posjetite Jordanski kapitala 1968., kao predsjednik narodnog odbora za pomoć žrtvama Jordan, njegova druga skupina donacija od građana Riyadh, i 1969, Saudijski snaga na bojišnici u području Jordan Valley u Jordan, u pratnji kralj Hussein Bin PN. 1974 je posjetio Kuvajt i Saudijska Arabija i Katar za jačanje položaja arapski i 1985 je posjetio Pariz i francuski predsjednik Jacques Chirac dodijelio medalju više od godinu dana za stvaranje grada Pariza. 1991., je posjetio Montreal, Kanada, gdje je otvorena izložba Kraljevstvo između jučer i danas. 1996. godine je primio predsjednik Jacques Chirac na Elysee Palace u Parizu tijekom posjete glavnom gradu Francuske.
Nakon što je završio njegov službeni posjet Francuskoj službeno je posjetio u Bosnu, s bosanski predsjednik Alija Izetbegović pravila kralja Fahda kulturni centar grada Sarajeva i otvorio niz projekata visokog tijela za prikupljanje donacija za muslimane u Bosni i Hercegovini, i temelj princ Salman bin Abdul Aziz, u Sarajevu, otvorio princ Salman bin Abdul Aziz džamija kralja Fahda u Gibraltaru. 1998 princ posjetio Pakistan, Japan, Brunej, Hong Kong, Kina, Južna Koreja i Filipini azijske turneje čiji je cilj razvoj odnosa. U 1999, je posjetio Filipini, dodjeljuje filipinski predsjednik Joseph Estrada “medalju su nas ušutkati” vrh filipinski Republika, u znak priznanja za njegov dobrotvorni rad i pomoći filipinski zaposlenosti u Britaniji, i u srpnju, posjećivao je Senegal, predsjednik Senegala Abdou Diouf odličje “najbolji u Senegalu”.

Ministar obrane

Nakon smrti princa Sultan bin Abdul Aziz, princ, zamjenik premijer, ministar obrane i zrakoplovstva i inspektora na 9 Dhu al-hijja 1432 h 5 Studeni 2011 izdaje čuvar, kralj Abdullah bin Abdul Aziz je Royal obveze kao ministar obrane. U Saudijskoj Arabiji, koji uključuje kopnenih snaga i zrak i protuzračne obrane.
Tijekom njegova mandata, Ministarstvo obrane, 3 Prosinac 2012 London posjet, na poziv britanski ministar obrane Philip Hammond (u to vrijeme), raspravljati ukupne situacije u regiji i bilateralnim odnosima između dvije zemlje. 12 Ožujak 2012, on je posjetio sad i nas smatra predsjednik Barack Obama u Bijeloj kući primio, između ostalog, bilateralne i regionalne teme od zajedničkog interesa. I morate riješiti sad naloga u vezi Sirije i Irana. Madrid stigao 6 Lipanj 2012 posjeta Kraljevine Španjolske na poziv ponovno Izračunaj Španjolski ministar obrane Pedro morinis, razgovarati o nekoliko važnih datoteka i razmjene gledišta o aktualnim događajima u regiji.

Krunski princ

Nakon smrti princ Nayef bin Abdul Aziz, princ, zamjenik premijer i ministar unutarnjih poslova, 18 Lipanj 2012 izdana čuvar dvije svete džamije kralj Abdullah bin Abdul Aziz naredio kraljevska odabrali kao princ i imenovan zamjenik premijera i ministar obrane.
Tokom rada saveza, uz jasne znakove natjecanja u Azijski kontinent za europskim i sjevernoameričkim kontinenata, u veljači 2014, turneje su ga u Pakistan, Japana i Indije, koje su postale politički i gospodarski težine i strateški u tom smislu, je posjet bio bitan za prikaz povijesti i budućim odnosima između tih država. Na 17 Ožujak 2014, je posjetio Japan, gdje je upoznao car Japana Akihito, premijer Shinzo Abe.

Kralj Saudijske Arabije

Je krišom promatrati kao čuvar Salman bin Abdulaziz Al Saud, kralj Saudijske Arabije, na 3 ožujka 1436 23 Prosinac 2015.

Paket oluja

Na Četvrtak 5 Travanj 1436 e-26 Siječanj 2015, kralj Salman započinju paketa oluja protiv na huthis u Jemenu Saudijske kraljevske klima snagu teška bombardiranja na propovjednika milicije i snaga Saleh u Jemenu.

انجازات ومشاريع الملك

Osnivanje razvojne autoriteta Medini

Kralj prisustvovao Salman bin Abdulaziz Al Saud, veliki koncert naroda Medine slaviti i dobrodošli povoljan-posjet Antwerpenu, u osnovi kralja Fahda. Nakon kralja...

اقرا المزيد
maxresdefault Treće proširenje je Haram

Otvorio je čuvar Salman bin Abdulaziz Al Saud pet projekata unutar Saudijske ekspanzija treća sveta džamija u Meki, uključujući proširenje, trgovima i...

اقرا المزيد
makkah-expansion Povijest proširenja je Haram

Saud bin Abdul Aziz Al Saud Proširenje projekta započeo za vladavine kralja Katarina džamiju Travanj 1375, gdje prostor džamije onda 28.000 m²...

اقرا المزيد
310297301444 Stambeni projekti

Kućište ministar Dr. Shaweesh dweihi vladati kao čuvar Salman bin Abdul Aziz u narednom periodu ćete svjedočiti veći broj stambenih i razvojne...

اقرا المزيد

Flag Counter