Σάαντ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ

Πρίγκιπας Σάαντ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ (1333 AH / 1915 – 1414 AH / 21 Δεκεμβρίου του 1993), ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου της Σαουδικής βασιλικής οικογένειας. Είναι ο έβδομος γιος του τους γιους του βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ-από τη σύζυγό του, πριγκίπισσα κορίτσι. Ήταν μεταξύ εκείνων που υποστήριξαν το κίνημα Δωρεάν Princes.

Μεγάλωσε με τη φροντίδα του πατέρα του, βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ-, και τον έστειλε το 1337 στον θείο του, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν, πρέπει να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν, ιππασίας και απομνημόνευση το Κοράνι. Επέστρεψε στον πατέρα του το 1342 ε έχει αλλάξει πολύ από την άποψη της λογοτεχνίας, της επιστήμης και αποφάσισε να στείλει ξανά στο θείο του, ο Πρίγκιπας Μωάμεθ, για να μάθουν από τους πολέμους, και έμεινε μαζί του τρία χρόνια για να μάθει το έτος 1345 AH, συμμετείχε για πρώτη φορά στον πόλεμο στη μάχη της που σημειώθηκαν κατά το έτος 1347 AH που αντιστοιχεί στο 1929, και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης δύο φορές σοβαρό τραυματισμό ανάγκασε Πρίγκιπας Μωάμεθ ο θείος που ήταν στη μάχη της προόδου σε κεντρικό πεδίο της μάχης και μεταφέρονται στο εξωτερικό, όπου μεταφέρονται σε Ταΐφ να αντιμετωπίζεται, και παρέμεινε μήνες υπό θεραπεία και δύο φορές τραυματισμό στο γόνατο τραύμα από σφαίρα, και στη συνέχεια επέστρεψε η μητέρα απέστειλε να πρίγκιπας  να εκπαιδεύσει περισσότερα σχετικά με τον πόλεμο, και δεν σταμάτησε μέχρι το 1350, όταν ο πατέρας του αποφάσισε το διορισμό του ως αναπληρωτή διοικητή της Μάχης της , η οποία έληξε με τη νίκη και την ενοποίηση του Βασιλείου το 1351.

Το 1360 πήρε την περιοχή Εμιράτο του , και η περιοχή έχει δει υπό την επιτήρηση των ιδιωτικών κεφαλαίων και Άμπχα την ολοκληρωμένη αστική αναγέννηση, όπου τα φρεάτια σκάφτηκαν και ανασκαφεί, καθαρίζονται και εμπορικές αγορές κτιρίων, όπως η περιοχή στο τέλος της βασιλείας του είδε την κατασκευή των φραγμάτων στις θέσεις που τους έχουν χορηγηθεί. Η περιοχή γνώρισε επίσης την ανάπτυξη στην αεράμυνα με τη βοήθεια του πρίγκιπα Μανσούρ μπιν , ο οποίος έστειλε τον άμαχο αεροσκάφος στη στρατιωτική στη δεκαετία του πενήντα και τα σαράντα. Σύμφωνα με τον πρίγκιπα, μέχρι το έτος 1379 AH που αντιστοιχεί στο 1960.

Μετά την αναχώρηση από το Εμιράτο του  διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα ασφαλείας και κατά το έτος 1379 AH που αντιστοιχεί στο 1960, συνέχισε να αναλάβει τις ευθύνες της για το έτος 1408 AH αντιστοιχούν έως το 1987. Κατά το 1409, ανέλαβε την προεδρία της Σαουδικής βασιλικής οικογένειας του Συμβουλίου, και έχει υπό την προεδρία του θανάτου

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter