(العربية) الاثار في السعودية

Σαουδικής Αραβίας είναι πλούσια σε τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία που αντανακλούν τη μακρά ιστορία της περιοχής και να αφηγηθεί καταπληκτικές ιστορίες που έχουν συμβεί σε όλη την διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Έχει μια αρχαία αρχιτεκτονική κληρονομιά, που χρονολογείται στο χρόνο η μεγάλη πέτρα ηλικία τις πρωινές και τέλη ισλαμική εποχή. Επιπλέον, είναι άφθονη με όμορφες περιοχές που είναι πολιτιστικά ευημερούσα και αρχιτεκτονικά ζωντανή, όπως αποδεικνύεται από τα παλάτια, αρχαία οχυρά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, και το πιο cool βραχογραφίες και σχέδια που δημιουργούνται από την αρχαιότερη κάτοικοι, βρέθηκαν διάσπαρτα σε όλο το Βασίλειο.
Χωριό Elfaw
Τον αρχαιολογικό χώρο, γνωστό ως “Al-Faw”, βρίσκεται περίπου 700 km νοτιοδυτικά του Ριάντ και περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αλ-Khamasin στην κοιλάδα Ad-Dawasir. Στα βορειοανατολικά της Al-Faw είναι γνωστή ως άδειας συνοικίας Αραβικής ερήμου. (Rub Al Khali) Αυτή η περιοχή βρίσκεται σε το διέλευσης σημείο της κοιλάδας Ad-Dawasir και την αλυσίδα των Tuwaiq βουνών σε κατάθλιψη δίπλα από το βουνό. Επίσης βρίσκεται στα αρχαία διαδρομή του εμπορίου Najran-Gerrha. Al-Faw είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Αραβική χερσόνησο και είναι διεθνούς σπουδαιότητας. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του αστικού οικισμού της προ-ισλαμική εποχή όπου όλα είναι πολύ καλά διατηρημένα είναι η στέγαση, δρόμους, αγορές, ναούς, τάφους και τάφους, σύστημα άρδευσης και το κανάλι, και γεωργικών συστημάτων.
Πόλεις της Salah
Πόλεις της Salah είναι ίσως το σημαντικότερο Nabataean χώρο δίπλα στην πέτρα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, περίπου 320 χιλιόμετρα νότια της πέτρας. Μια τουριστική βίζα για να Σαουδική είναι απαραίτητη εάν θέλετε να επισκεφθείτε αυτήν την φανταστική τοποθεσία. Αυτά είναι συνήθως μόνο που διοργανώνονται εκδρομές. Αυτή η πόλη Nabataean έχει 131 τάφοι που απλώνονται πάνω από 13.4 χιλιόμετρα. Η σωστή πόλη έχει μια siq, τείχη, πύργους, σωλήνες νερού και δεξαμενές.
Η μαγευτική τάφοι των πόλεων του Salah είναι χαρασμένα στα βουνά ψαμμίτη βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Al-«ούλα. Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν σε εμπορικό δρόμο μεταξύ της Νότιας Αραβίας και πέτρα. Η φυλή Thamud μπορεί να προέρχεται από αυτόν τον τομέα, αλλά αντικαταστάθηκαν από την Nabataeanswho έκανε Medain Saleh τους Νότια πρωτεύουσα να ελέγχου Αραβία. Το όνομα Meda’in Saleh, δόθηκε σε αυτό το site από ένα ανδαλουσιανό ταξιδιώτη κατά το έτος 1336 μΧ.
Έλα leuce
Αυτή η πόλη ήταν το Nabataean λιμάνι στην ακτή της Αραβίας. Αγαθά τα οποία μεταφέρθηκαν εδώ από τη Νότια Αραβία, και στη συνέχεια τροχόσπιτα τους κινήθηκε βόρεια προς Aila και πέτρα. Αυτό λιμάνι του αναπτύχθηκε επειδή συνθήκες πλεύσης ήταν επικίνδυνα και ανέμους και τα ρεύματα που ήταν σε αντίθεση με τα πλοία που ήθελαν να προχωρήσουμε τη συγκομιδή frankinsense από την Αραβία στην Ευρώπη.
AR-Rabadha
Αυτό το site είναι μια πρόωρη Ισλαμικής πόλης που βρίσκεται στη διαδρομή προσκυνήματος ανάμεσα στο Αλ-Kufa στο Ιράκ και Μέκκα. Βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Medina. Είκοσι χρόνια της ανασκαφής στην περιοχή έχουν αποκαλύψει μια εξαιρετικά αναπτυγμένη πόλη που αποτελείται από μεγάλα σπίτια με τεράστια οχυρωματικά τείχη, παρατηρητήρια, καθώς και τα απομεινάρια της τζαμιά, κλιβάνων αγγειοπλαστικής, εργοστάσια κατεργασίας πέτρας, κοσμήματα, και δύο μεγάλες δεξαμενές διαφόρων σχημάτων.
Δαιδανίτες
Αρχαία Dedan, (σύγχρονη Al-Ula) είναι situatied μεταξύ Al Μαντινά και Tabuk στην κεντρική Σαουδική Αραβία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά κέντρα του πολιτισμού στην Αραβία. Βρίσκεται στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, έπαιξε σημαντικό ρόλο ως συνδετικός κρίκος μεταξύ τους πολιτισμούς της Νότιας Αραβίας και οι πολιτισμοί στα βόρεια. Παρέμεινε σημαντικό κέντρο από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τον 1ο π.χ. αιώνα. Τη σημασία του μειώθηκε κατά την Ναβαταίοι Saleh Meda’in ως δεύτερη πρωτεύουσα τους. Κοντά σε αυτό Dedan υπάρχουν υπέροχη λαξευτοί τάφοι στα βουνά που είναι διακοσμημένα με όμορφα γεωμετρικά μοτίβα. Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει επίσης πολλές σημαντικές επιγραφές σε Dedanit, Minaen, Lihyanite, Thamudic και Ναβαταίων δέσμη ενεργειών. Αυτή η περιοχή έχει επίσης αρχαία πηγάδια
Ζάχαρης
Τα ερείπια της ζάχαρης μπορεί να δει περίπου 80 km δυτικά του Al Jubail. Είναι ένα μικρό χωριό δίπλα στον πυθμένα μιας ξηρό λίμνης γενικά γνωστή ως “Sabkah”. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές ανέλαβε η αποστολής της Δανίας το 1967 και οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Αρχαιοτήτων ο αναπληρωτής το 1985 αποκάλυψε ζάχαρης ως μια πλήρη θαμμένη πόλη που περιβάλλεται από ένα ισχυρό τείχος. Μεγάλο μέρος του τοίχου που έχει υποστεί βλάβη, αλλά ένα τμήμα της περίπου 900 μέτρα είναι σε καλή κατάσταση. Αρκετές αναχώματα, τοίχους, στέγαση θεμέλια, θραύσματα της κεραμικής, γυαλιού, κολιέ και σκουλαρίκια, διακοσμητικά αντικείμενα, πήλινα αγγεία και ειδώλια έχουν ανακτηθεί από την τοποθεσία. Είναι δυνατό ότι ζάχαρης ιδρύθηκε κατά την περίοδο της Ελληνικής Sullucid, ενδεχομένως γύρω από αρχές του τρίτου αιώνα Π.Χ.
Tayma
Αρχαία Tayma είναι η πιο σημαντική περιοχή στη βορειοδυτική περιοχή της Σαουδικής Αραβίας. Η αρχαία πόλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 264 χλμ νοτιοανατολικά του Tabukat μια παλιά όαση που περιέχει μια ποικιλία από αρχαιολογικούς χώρους που χρονολογούνται από την προϊστορική έως την ισλαμική περίοδο. Υπάρχουν επίσης κάποιες αρχαίες επιγραφές, που χρονολογείται από τον 6ο π.χ. αιώνα και άλλα Αρχαιοτήτων των πρώτων ισλαμικών χρόνων.
AlUqair
Το κύριο λιμάνι της Αλ-Ahsa σχετικά με την ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας, Αλ-‘Uqair είναι μια μεγάλη αρχαιολογική περιοχή που περιέχει παλιά κυβερνητικά κτίρια και ένα τζαμί χτίστηκε κατά τις πρώτες ημέρες του King Abdulaziz. Al-Uqair, όπως και τις αγορές της Al-Mushaqqr και Hajar, ήταν μία από τις κύριες αγορές της περιοχής σε προ-ισλαμικούς χρόνους. Το λιμάνι της Al-Uqair μάρτυρες και σερβίρονται διάφορες αποστολές ισλαμικά στρατεύματα σε Κίνα, Ινδία και Περσία
Tarut
Tarut είναι ένα νησί του τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα στον αραβικό κόλπο κοντά Al-Qatif, εντάχθηκε στο Al-Qatif 4χλμ φυσική γέφυρα, που ποικίλλει στο πλάτος από 10 έως 20 μέτρα. Η ιστορική πόλη της Tarut βρίσκεται στην καρδιά του νησιού. Αρκετές αρχαιολογικές τοποθεσίες που έχουν καταγραφεί γύρω από το νησί, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται πίσω-5000-4000 π.χ., ενώ άλλοι έχουν να αποδοθεί στις Ilamite, Sassanian, περσικός, εκτός από το Mohenjodaro πολιτισμών για την ποτάμια Sind και um An-ΝΑΡ.
Adumatu
Σε Assyrian αρχεία που χρονολογούνται από το π.χ. 845, Adumatu (σύγχρονο Dumat Al-Jandal) αναφέρεται ως η πρωτεύουσα των αραβικών βασιλείων. Σύμφωνα με το κείμενο, Σενναχειρείμ κατέλαβε Adumatu π.χ. 688, και συνέλαβε η βασίλισσα. Khalid Bin Al-Waleed συλληφθεί Dumat Al-Jandal στο 12 Χίζρι πριν οδηγούν οι στρατοί μουσουλμανικές να κατακτήσει το Ιράκ και τη Συρία. Τα orginial τείχη της αρχαίας πόλης του Adumatu αποδεικνύουν ότι ήταν μεγαλύτερη από την σύγχρονη πόλη των Dumat Al-Jandal.
Al Uyaynah
Η όαση αρχαία πόλη Al Uyaynah (σύγχρονη Al-προσφορά) βρίσκεται περίπου 225 km βορειοδυτικά των Tabuk. Αρχικά αναφέρεται από τον Πτολεμαίο) αποδίδονται οι λαξευμένοι τάφοι στον τα βουνά για την Ναβαταίοι. Η πρόωρη ισλαμική πόλη Al-Malqatah βρίσκεται επίσης στην ίδια περιοχή.
Al-Ukhdoud
Λίγα είναι γνωστά για αυτό το site από την αρχαιότητα. Ωστόσο, το Υπουργείο της Σαουδικής αρχαιοτήτων και τα μουσεία έχουν ανασκαφεί αυτό το site από το 1981. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν μια οχύρωση με τον εξωτερικό τοίχο κτισμένο από λεπτώς διαμορφωμένες πέτρες που περιέχουν ρολόι τρύπες ior βέλος slots. Επίσης έχουν βρεθεί μια σειρά από κτίρια μέσα η οχύρωση. Ζωϊκές μορφές και επιγραφές απεικονίζονται πάνω σε βράχους. Έξω από το οχυρωμένο χώρο αρκετοί τάφοι, θεμέλια σπιτιών, και διάφορα είδη χειροποίητα αντικείμενα έχουν επίσης ανακαλυφθεί, που χρονολογείται από το Βυζαντινό, Umayyad, Abbasid και μεταγενέστερων περιόδων. Οι ανασκαφές αποκάλυψε επίσης ότι εκτός του ότι είναι ένα εμπορικό κέντρο που επίσης ήταν μια αγροτική περιοχή με φράγματα και ένα κανάλι καλά ανεπτυγμένο σύστημα άρδευσης. Η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού από τις επιγραφές σχετικά με το site, να εννοηθεί ότι ήταν ένα σημαντικό σταθμό κατά μήκος των διαδρομών τροχόσπιτα.
Το φράγμα Khabar
Η πρώτη σημαντική στάση στο μας το δρόμο βόρεια από την Τζέντα ήταν Khaybar φράγμα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί από αυτούς, και αυτό είναι που ονομάζεται Sadd Qasr al-Bint. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία φράγματα στο Βασίλειο. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά, αλλά υπάρχουν ιστορίες που εήταν χτισμένο από την Βασίλισσα των Sheeba. Δεν υπάρχει απόδειξη για το που είναι προ-ισλαμική.
Είναι μια μεγάλη πέτρινη κατασκευή για ένα αποξηραμένα έξω κοίτη ποταμού. Αν και είχε πέσει για περίπου το ένα τρίτο του μήκους, είναι εντούτοις ένα εντυπωσιακό 20 μέτρα σε ύψος και περίπου 135 μέτρα μήκος.
Ανάντη πρόσωπο είναι επιχρισμένος με κίτρινο κονίαμα, το προς τα κάτω πρόσωπο με γυμνά πέτρα. Εμείς στρατοπέδευσε στη βάση, μεταξύ το ήσυχο ακακίες, και φοίνικες dhoum, όπου υπήρχε μεγάλη πιθανότητα της παραβλέπονται. Είναι κρίμα δεν υπήρχε νερό στο ρέμα.
Khaybar χωριό ήταν ένα εβραϊκό οικισμό στο χρόνο του προφήτη. Υπήρχε μια πολιτική διαφωνία σε κάποιο στάδιο μεταξύ τους κατοίκους του χωριού και η μουσουλμανική πλειοψηφία γύρω τους, και οι χωρικοί πήρε στο πρόβλημα. Μπορείτε ακόμα να δείτε το παλιό φρούριο όπου κολλήσει για οκτώ μήνες που ζουν στις ημερομηνίες και γάλα.
Υπάρχουν πολλά σπίτια λάσπη και μια όαση χουρμαδιά και πολλά όμορφα σοκάκια στραβό, όπου εντελώς κολλήσαμε με μας 4WD, και μέχρι σήμερα δεν ξέρω πώς πήραμε από την ανάποδη. Φυσικά, αυτό το μέρος είναι πολύ μακριά έξω από την προσιτότητα των σταθμών οποιοδήποτε κινητό μήνυμα, έτσι δεν θα μπορούσε να καλούμε για βοήθεια.
Έτσι κι αλλιώς: ο τόπος είναι εντελώς εγκαταλειμμένο σήμερα, και μου φαινόταν σαν ένα τέλειο όνειρο. Υπάρχουν πολλές ιστορίες να τροφοδοτήσει τη φαντασία, ιστορίες της πανούκλας, μάγισσες και θησαυρό τη Khaybar, γι αυτό το λόγο έχουν αφαιρεθεί όλες οι στέγες–οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα χωριά έκρυψε τους θησαυρός κάτω από τις στέγες.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter