Абдула бин Абдул Азиз

Абдула бин Абдул Азиз бин Абдул Рахман бин Фейсал (1343 AH / 1924-3 втора пролет 1436 H / 23-ти януари 2015 м), шестият крал на Кралство Саудитска Арабия, по прякор Две светите джамии, със същото заглавие, взето от крал Фахд пред него, е Дванадесета син от синовете на крал Абдул Азиз от мъжки пол, а майка му е Fahda момиче Аси бин , е роден през 1924 в Рияд, истинската история за раждането на крал през 1916 г. През 1995 г. той получи на Държавния департамент и се превръща в действително Краля след като крал Фахд съсиреци вредата и здравните проблеми , и след смъртта на крал Фахд в 1ви Авг 2005 дойде на власт, и в допълнение да бъде собственост на държавата е бил председател на Съвета на министрите в съответствие с разпоредбите на режима в Съдия Kingdom че King бъде министър-председател, е считан за един от най-богатите хора в света, с списание US Forbes съобщава в Бюлетин я за най-богатите царе в света, публикувани през 2010 г., че стойността на богатството му се оценява на $ 18.00 милиарда. От друга страна тя е била класифицирана от горното през 2011 г., на списанието шестият най-влиятелни фигури в света .. влиятелна старта на военна кампания срещу бунтовниците в края на 2009 г. ٳ ntht подписването на примирието. През 2014 г. саудитските военни самолети започнаха интензивни нападения на сайтове да организират Daash в Ирак и Сирия през военен съюз, съставен от 65 държави, водени от Съединените американски щати.

Възпитанието и образованието

Израства в пределите на баща си, крал Абдул Азиз и се е възползвал от неговото училище и преживяванията си в областта на управлението, политиката, управлението и лидерството. Учи в ръцете на няколко преподаватели и учени, и е най-образованите по пътя писатели и учени уроци, работни срещи и други джамии. Тя има широки четения в много аспекти на знания, култура и наука на цивилизацията.

Той дойде на власт

На понеделник, 26 юни 1426 г., Което съответства на 01 Август 2005 стил крал на Саудитска Арабия, за да успее King Фахд бин Абдул Азиз Ал Сауд, и неуспехите на брат си принц Султан бин Абдул Азиз Ал Сауд и престолонаследника на същия ден.

Позиции, държани

11 Рамадан 1382 AH, съответстваща на 5 февруари 1963, крал Сауд издаде кралски указ елиминира назначен за ръководител на Националната гвардия, която остава възникнал, докато 11 ноември 1431 17 ноември 2010 г. През годината 1395 одобрение през 1975 г. е назначен за втори заместник министър-председател и ръководител на Националната гвардия и че с присъединяването на King Khaled правило. На 21 Shaaban 1402 H, което съответства на 13 юни 1982 г. Monument принц Фахд бин Абдул Азиз Ал Сауд, крал на Саудитска Арабия, който е издал същия ден царско назначаване като първи заместник министър-председател и председател на Националната гвардия в допълнение към престолонаследника.

Също така предприе редица други позиции, а именно:
Председател на Върховния икономически съвет.
Председател на Върховния съвет за Petroleum и минерали.
Председател на Върховния съвет за хората с увреждания.
Президентът на крал Абдула бин Абдул Азиз Фондация за развитието на корпус.
Председател на Клуб по конен спорт в Рияд.
Президентът на крал Абдул Азиз и Неговите сподвижници Фондация за даровитост и Творчество (талант).

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter