Мансур бин Абдулазиз Ал Сауд

Мансур бин Абдул Азиз Ал Сауд (1336 AH / 1918-1369 д / 2 май 1951 г.), Министър на отбраната и Aviation в Саудитска Арабия по-рано. Той е осмият син от синовете на крал Абдул Азиз мъжки. А майка му е мъченик Princess от арменски произход.

Учи в училище за принцове и да научат четене, писане и запаметяването на Корана. През 1351 той участва заедно с баща си в «битка ». Назначава се от баща си, крал Абдул Азиз, министър на отбраната и армията, и по време на служението му задачи той сложи планове за развитие на сектора на армията, основана на военни казарми в и  и  и е изпратен на много военнослужещи в чужбина да учат, обучение и отглеждане на съвременни машини на армията, също се е увеличил броят на участниците в Саудитска армията много бързо където две години по-късно той се превърна в очаквания брой войници , и е разработил система от бонуси и заплати в всички военни сектори, с участието на държавните финанси. По време на встъпването си в длъжност някои армейски части участваха в Палестина война от 1948.

През 1369 година AH, съответстващ на 1951 г., той пътува заедно с братята си Фейсал и  в Париж, а след самолета се приземи в салона и е починал на внезапна смърт.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter