Мешаал бин Абдул Азиз Ал Сауд

Мешаал бин Абдул Азиз Ал Сауд (26 Мухаррам 1345 д / 5 септември 1926-), началник на вярност. Това е четиринадесетият син на сина на крал Абдул Азиз. А майка му е мъченик.

Роден в Рияд, той обичаше политиката и авиацията от най-ранна възраст, баща му е бил принц Абдул Азиз бин Абдул Рахман Ал Сауд, който стана крал на годината 1351 д решили да се обучават за война в 1353 и е на възраст от 8 години. В 1355 баща му решава да повери сина си Халед проповядва война, защото възрастта на баща му, надвишава 60 години и учи в войни 1357, той завършва образованието си и завършва през 1365.
Проба от баща му крал Абдулазиз Ал Сауд в 1364 си заместник-министър на отбраната, и остава в това положение, докато смъртта на брат си, министър на отбраната принц Мансур в 1370, проба от баща си като министър на отбраната за свой наследник. След смъртта на баща си той е назначен за заместник-министър на Министерството на образованието, и е работил с принц Фахд бин Абдул Азиз Ал Сауд, и остана в този пост, докато след като той напусна принц Фахд. През 1382 той е бил преназначен на поста министър на отбраната и авиацията, която остава за кратък период от време. Впоследствие той е назначен за Емир на Мека.

В 1389 часа проба принц Халид бин Абдул Азиз Ал Сауд, председател на Саудитска туризма орган, и остава там до 1414 година, а след това се вземе проба крал Фахд бин Абдул Азиз Ал Сауд, неговият съветник и остана в този пост до 1426 г., когато политически и реши да напусне, за да личния си живот и бизнеса му, където той има няколко проекта в кралство най-известната група на факел стопанство, тъй като той ръководи Съвета на директорите на  стопанство. На 10 декември 2007 проба крал Абдула бин Абдул Азиз Ал Сауд, председател на вярност.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter