Мохамед бин Абдул Азиз Ал Сауд

Мохамед бин Абдул Азиз Ал Сауд (1328 AH / 1910-16 Раби 1409/26 ное, 1988), бивш ръководител на Съвета от саудитското кралско семейство. Той е четвъртият син на синовете на крал Абдул Азиз мъжко на съпругата му, принцеса момиче  бин династията Ал Сауд.

Роден в Рияд, той учи в Училището , където той се научили четене, писане, история, политика и спести Корана.
Бийте се с баща си, крал Абдул Азиз в «трудно битка» и след това се оставя да престои дванадесет, също помогна на баща му обсада на Джеда.
През 1343 H, което съответства на 1924 г., баща му го изпраща в и Медина и е в състояние отново, Крал Абдул Азис,  на региона Medina е на 15 години.
През 1347 д той се бори в битка на ,
През 1351 Fight която довежда до обединението на Саудитска Арабия,
И през 1934 г. той се бори в Саудитска-йеменската война.
Той бе номиниран от крал Фейсал, престолонаследника но той се извини за това, и предполага, че крал Халид номиниран за тази позиция, крал Фейсал преди това.
Под Emir на област за дълъг период, и по време на негова отговорност Emirate е направил много за бизнеса, в това число:

Разширяването на джамията на Пророка и работата на ремонт си като добавяне на стълбите и сложи чадъри.
Откриването на държавни болници и аптеки и клиники, училища, правителството, и на електроенергия, въведени в Медина, за първи път през 1353 AH.
На откриването на фабрика във водата в 1358 AH, а в 1359 е последвано от откриването на своята фабрика за лед, и по 1361 за своята инсталация за обезсоляване на вода, за да засадят и обезсоляване на вода до вода от Червено море и да направи площадката на централата в .
Обвързването , също бе на откриването на Medina Гражданско летище, градът е да свърже всички градове на Саудитска Арабия по въздух.
На откриването на голям брой фабрики, включително поддръжка и електрическа централа.
През 1381 H, съответстващо на 1,961 ислямски университет откри.
Емирството е напуснал района на Медина в 1385 AH, съответстващ на 1965, когато той се оттегля от работа, като отказ от престолонаследника на брат си принц брат му повика на брат си, крал Фейсал да представим позицията на практика единственият кандидат за .
Той предположи, период през 1395 г. до смъртта си 1409 година, председателството на Съвета на кралското семейство.
Той е починал в петък 16 Раби 1409 AH, което съответства на 26 ноември, 1988 от сърдечен удар.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter