Салман бин Абдулазиз Ал Сауд

Салман Бин Abdul Азиз Ал Сауд (5 Shawwal 1354 e/31 януари 1935), е крал на Саудитска Арабия и началник на кабинета и главнокомандващ на военните сили, петият син на сина на основателя крал Abdul Aziz Бин Abdul Rahman Ал Файсал Ал Сауд, съпругата му принцеса Силвия Бинт Ahmed Ал-Sudairi. Един от най-важните елементи на Саудитска кралското семейство, е секретар на семейството и председател на Управителния съвет и личен съветник на кралете на кралство, тъй като е един от така наречените Sudairi седем синовете на цар основател.

Политически живот

Губернаторът на Рияд

Започнете да въвеждате политика на 11/6/1373 ах 16 март 1954 г., когато е назначен Emir на Рияд от името на брат си, Prince Nayef СК Abdul Aziz, 25 Фиданка 1374 ах 18 април 1955 г. назначен Emir на Рияд, както и на Рияд емирство до 7/6/1380 ах 25 януари 1960 г., когато той подава оставка от поста. На 10 Рамадан 1382 ах 4 февруари 1963 г. издадена от неговото Величество крал Сауд бин Abdul Aziz bulks кралски указ назначава Emir на Рияд регион отново.
По време на неговия мандат емирство Рияд, след което задгранични турнета: посещение на Йорданската столица през 1968 г. като президент на народна комитет за подпомагане на жертвите на Jordan му втората партида от дарения от гражданите на Рияд а през 1969 г., Саудитска сили, разположени на предната линия в областта Jordan Valley в Jordan, придружени от крал Хюсеин бин Талал. През 1974 г. той посещава Кувейт и Бахрейн и Катар за укрепване на арабските позиция и през 1985 г. той посещава Париж и френският президент Жак Ширак награден медал над една година за създаване на град Париж. През 1991 г. той посещава Монреал, Канада, където той откри изложба на Кралство между вчера и днес. През 1996 г. Той е приет от президента Жак Ширак в Елисейския дворец в Париж по време на посещението на френската столица.
След като приключи посещението във Франция плаща на официално посещение в Босна, с босненските президент Алия Izetbegovic правила крал Фахд културен център на град Сараево и отвори редица проекти на Висшия орган за събиране на дарения за мюсюлманите в Босна и Херцеговина и здрава основа за принц Салман Бин Abdul Aziz в Сараево, също откри принц Салман Бин Abdul Aziz джамията крал Фахд в Гибралтар. През 1998 г. князът посети Пакистан, Япония, Бруней, Hong Kong, Китай, Южна Корея и Филипините на азиатски турне, насочени към развиващите се отношения. През 1999 г. той посети Филипините, възлагани от филипински президент Джоузеф Естрада “медал те заглушавано ни” Топ Филипинската Република, в признание за работата си благотворителност и помагат на филипинските заетостта в кралство и през юли, той посещава Сенегал, сенегалски президент Абду Диуф присъдена “най-медал в Сенегал”.

Министър на отбраната

След смъртта на принц султан Бин Abdul Aziz, престолонаследник, вицепремиерът, министър на отбраната и авиацията и генералния инспектор на 9 Dhu Ал-hijja 1432 h 5 ноември 2011 г. издаден от попечител крал Абдула Бин Abdul Aziz е Royal ангажимент като министър на отбраната. В Саудитска Арабия, която включва сухопътните войски въздушна отбрана и въздух.
По време на мандата си, на Министерството на отбраната на 3 декември 2012, Лондон посещение, по покана на британския министър на отбраната Филип Хамънд (по това време), за да обсъдят на общата ситуация в региона и двустранните отношения между двете страни. На 12 март 2012 г. той посещава САЩ и е получено от нас считаше за президент Барак Обама в Белия дом, inter alia, двустранни и регионални теми от общ интерес. И нуждата от разрешаване на Съединените щати реда относно Сирия и Иран. Мадрид пристигна на 6 юни 2012 г. на посещение в Кралство Испания по покана на министъра на отбраната на испански Pedro morinis Преизчислявай, обсъдят редица важни файлове и да обменят гледни точки по отношение на текущите събития в региона.

Crown принц

След смъртта на Prince Nayef СК Abdul Aziz престолонаследник, вицепремиерът и министър на вътрешните работи, на 18 юни 2012, издадени попечител на две светите джамии крал Абдула Бин Abdul Aziz нарежда Royal избран като кронпринца и назначен заместник министър председател и министър на отбраната.
По време на мандата си завета, с ясни признаци на конкуренцията в азиатския континент за Европейския и северноамериканския континент, през февруари 2014 г. обиколката го отведе в Пакистан, Япония и Индия, които са станали политически и икономически тегло и стратегически в този смисъл, посещение е важно за преглед на историята и бъдещите отношения между тези държави. На 17 март 2014 г. той посещава Япония, където той се срещна император на Япония Акихито министър-председател Шинзо Абе.

Крал на Саудитска Арабия

Е изтъквани като попечител Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд, крал на Саудитска Арабия, на 3 март 1436 23 декември 2015 г.

Пакет буря

На четвъртък 5 май 1436 e-26 януари 2015 г. крал Салман започне пакетче буря срещу huthis в Йемен когато Саудитска Кралските военновъздушни сили, тежко бомбардиране на проповедник милиция и силите на Салех в Йемен.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter