Сауд бин Абдулазиз Ал Сауд

Сауд бин Абдулазиз Ал Сауд (5 Шаввал 1319 AH / 15 януари 1902-6 ноември 1388/23 Февруари, 1969), кралят на Саудитска Арабия от 09 Ноември 1953 до 2 ноември 1964 г. е вторият син на синовете на крал Абдул Азиз Ал Сауд мъжки. Някои от жените си и момиче пожертван Orai’er и Султана Мохамед бин Саад Ал Саад и Мунира момиче. Роден в същата година, в която баща му, крал Абдул Азиз Ал Сауд-заловен от Al-Rashid. Това е единственият цар на царете на Саудитска Арабия, които завършиха с уволнението му от членовете на семейството си и не му смърт.

, Стар В Кувейт, по време на престоя на баща си там и през нощта преди откриването на баща си, за да Riyadh, а след отваряне на Рияд остави майка си и пожертвани момиче Мохамед Orai’er и техните деца до Рияд. Той участваше заедно с брат си принц Турки съвети и съвети на баща си и дядо Abdul Rahman Al Сауд, който е бил Aoulihma грижи. След фев започна да спечелите доверието на баща си чрез упражняване на някои от военни, политически и административни задачи, в качеството на независимо лице, като делегираните му задачи, които печелят чуждестранна държавническо след обучават в политически и дипломатически науки в ръцете на Абдула Damluji Шейх Хафез Wahba, две от плочките и баща колоните през този период . Когато беше тринадесетия от вековни и баща му Абдул Азиз бин Абдул Рахман изпратена до Катар за да отговори на новия владетел, шейх Абдула Бин Касим ал Тани, на ликвидацията на мисли и отстраняване на котления камък на отношенията между двете, тъй като последната не се наблюдава благоприятно да вземете Abdul Aziz Ali Al-Ahsa, и беше Тази задача е първият дипломат върши работата. Той участва във войните от баща му, и чушките е битка, която се състоя през 1915 г. е първата битка, включваща, също участва в битката при  и други битки.

-toly Мощност след смъртта на баща си крал Абдул Азиз на 2 Март 1373 г. H, което съответства на 09 ноември 1953, и неуспехите на имота на 4 март, 1373 H, което съответства на 11 ноември 1953.

– На 23-ти Февруари, 1969 умря в Атина, Гърция, а тялото му е била прехвърлена в Мека, където той се помоли на Голямата джамия и след това погребан в Oud гробище в Рияд. Г-н  казва, че Саудитска телевизия и радио съобщи неговата смърт и обичайните нарязани програми и дисплей стихове от Корана, и крал Фейсал присъства на молитва за него, също присъства на церемонията по погребението.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter