Халид бин Абдул Азиз Ал Сауд

Халид бин Абдул Азиз Ал Сауд (6ти март 1331 д / 13 февруари 1913-21 1402/13 юни 1982), кралят на Саудитска Арабия от 25 Март 1975 – 13 юни 1982 е петият син на синовете на крал Абдул Азиз Ал мъжки Assistant момиче бин бин Турки Ал Сауд.

Той израства под грижите на баща си по време на настройката, за да се включат и други области на държавата, и да спаси Корана и получи религиозни науки в ръцете на учените, обучени в конния и стрелба. Не очаквам с нетърпение да е позиция, и плата с политиката след смъртта на крал Абдул Азиз. Кръстен на анексирането на да Заместник-Emir Фейсал в членка и че 1926 година. През 1962 г. той е назначен за заместник министър-председател, първата получена от офиса след смъртта на баща си. След разширяването на пропастта между двама братя на крал Сауд и принц Файсал, и болестта на крал Сауд, и консултативното становище на учени твърди, че крал Сауд остава принадлежат на принц Файсал провеждането на всички вътрешни и външни въпроси присъствие кралство на царя в страната или липсата на тях, и след издаване на фетва, издадена синовете на цар Abdul и висши началници на Камарата на решение сайт Сауд в полза на консултативното становище на учените и поискаха принц Файсал като престолонаследника и премиерът да се ускори изпълнението на фетва, сглобени кабинет 30 Март 1964 сесия, озаглавена се е заместник министър-председател и решение за преминаване King Сауд кралските власти да Принц Файсал основават на становището, както и решението на първенците

След отлагането на крал Сауд и присъединяването на решение King Faisal, снемане на полубрат на брат му, принц Мохамед за поста престолонаследник като крал Файсал е изпратил писмо до принц Мохамед е първият кандидат за поста, но писмото-отговор Prince Мохамед, в която той се извини за поста и е определен от него, индивидуалното King Faisal съобщението го информира за одобряването на кандидатурата му за престолонаследника. След това той нарича принц Мохамед бин Абдул Азиз до заседанието на цялата семейна деня на Ал Сауд се проведе 27 ноември 1384 г. H, съответстваща на 29 март, 1965, за да им кажа, избор и на престолонаследника.

Ранен на годината 1970 инфаркт и се третира като у дома си, и това беше по време на периода на лечение е преминал усложнения застрашени животът му. През 1972 г., процесът извършва за отстраняване на част от предната стена на атаката на стаята напусна «Cleveland Clinic», През 1976 г. лекарите открили проблем в бедрото му и той претърпя операция, за да се замени с лакът в Лондон, а през 1978 г. е бил открит признак на слабост в сърдечния мускул и той претърпя операция инфаркт на второ място в «Cleveland Clinic». В неделя сутринта, 21 1402 H, което съответства на 13 юни 1982 г., Е починал в Таиф.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter