Найеф бин Абдулазиз

Найеф бин Абдулазиз, той е работил като министър на вътрешните работи от 1975 г. насам, и престолонаследника, заместник министър-председател, тъй като 27 октомври 2011 г. до смъртта си. Двадесет и е третият син на синовете на крал Абдул Азиз бин Абдул Рахман мъжко на съпругата му принцеса момиче акции . Той заема позицията на престолонаследник след смъртта на принц Султан бин Абдул Азиз, а преди това е заемал поста втори заместник министър-председател, тъй като 27 мар 2009 и министър на вътрешните работи от 1975 г. насам подложен на унищожителна критика на юристите на неговия мандат и Министерството на вътрешните работи.
Принц Найеф е роден в Таиф, и учи в училище за първенците, и получил образование в училището в ръцете на г-н Ахмед родом от Мека, а след това в ръцете на шейх Абдула .

Чекмедже в няколко позиции Предполага се, тъй като времето на баща си, крал Абдул Азиз, на 17 юни 1371 и упълномощен представител за района Рияд. На 3 Апр 1372 е назначен за управител на област Рияд. И назначен за заместник-министър на вътрешните работи и на датата, на 29-ти март 1390, а в 17 от Рамадан 1394 AH назначен в същото положение.
На 17 Мар, 1395 указ назначава държавен министър на вътрешните работи, освободени. На 08 октомври, 1395 царски указ назначаването му като министър на вътрешните работи издава.
На 30 Мар 1430 27 март 2009 г., Крал Абдула бин Абдул Азиз, издаден царски указ назначаването му за втори заместник министър-председател и министър на вътрешните работи.
На 29-ти ноември, 1432, съответстваща на 27 октомври, 2011 г., Издаден крал Абдула бин Абдул Азиз е царско назначаване като престолонаследник след смъртта на принц Султан бин Абдул Азиз
,
Той е починал в събота, 26 Раджаб 1433 AH, съответстваща на 16 юни 2012, на възраст от 78 години и се цитира агенция Ройтерс, че е починал в швейцарския град Женева, където той излежаваше насрочено ваканция белязан тестове.
Според медицински източник в Женева, че смъртта се дължи на сърдечни проблеми, тя е била подложена на тази криза, в периода на посещението си в Женева.

, той обяви, ще бъде органът е бил преместен от Женева до Джеда, и Мъртво молитвата ще го водя на неделя, 17 юни 2012, след молитви към залеза в Голямата джамия в Мека., Има поклонници предлагани крал Абдула бин Абдул Азиз, който получи съболезнования към брат си принц Найеф. Той е погребан в гробището на правосъдието в Мека, след извършване на погребението на молитвата.
Много политически фигури изпрати съболезнователен адрес до крал Абдула, включително президентът на САЩ Барак Обама и френският президент Франсоа Оланд и британският външен министър Уилям Хейг, както и крал Абдула II на Йордания и други арабски лидери.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter