Царството на Hejaz и Nejd

Царството на Hejaz и Nejd и аксесоари. Държава, основана след Султанат на Najd и аксесоари комбинират кралство на Хеджаз balasharinat на миналия век под ръководството на султан Abdul Aziz Бин Сауд, краля беше ръкоположен hegaz с Харам на 8 януари 1926 г. Една година по-късно, на 29 януари 1927 провъзгласява за крал също вместо заглавието на султан, Джеда договор между британското правителство и царството на Hejaz и Nejd и аксесоари през 1927 г., Обединеното кралство признава Азис като цар над тях, където те са били тържествена декларация като крал на кралство на Hejaz и Nejd и аксесоари.
На 23 септември 1932 обединяваща кралство е под ново име и Саудитска Арабия.
Царството на Hejaz и Nejd е в състояние да поради близките му отношения с Обединеното кралство, да завършите своята експанзионистичните политика като ги снабдява с оръжие.
Царството на Hejaz е било отнето от обществото на народите по искане на крал Abdul Aziz. През 1926 г. Съветския съюз признава царство на Hejaz и Nejd след Съединените щати през 1931. През 1932, запазили всички от Великобритания, Съветския съюз, Турция, Персия и Холандия на комисиите в Джеда Франция, Италия и Египет поддържа Неофициален консулски представители.

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter