Визовата политика на Саудитска Арабия

Гражданите на всички страни изисква виза да посети Саудитска Арабия с изключение на гражданите на Съвета за сътрудничество на залива членовете на Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар и Обединените арабски емирства. Всички посетители трябва да притежават паспорт валиден за 6 месеца. Посетителите стопанство паспорти, съдържащи всяка израелска виза или печат може да бъде отказано влизане; Израелски паспорт притежателите се отказва допускане и транзит.

Мюсюлмански женски пътници, които пристигат да изпълнява Umrah или Хадж трябва да бъде придружено от един от нейните близки членове на семейството като баща, брат, съпруг или син, който трябва да бъде възраст 18 години или повече; или над 45-годишна възраст, пътуващи в рамките на една група от женски пътниците на същата възраст, които са придружени от групата лидер до напускането им.

През декември 2013 г. Саудитска Арабия обяви намерението си да започне издаването на туристически визи за първи път в историята си. Министерският съвет възлага на върховната комисия за туризъм и старини виза въз основа на някои регламенти, одобрени от министерствата на вътрешните и външните работи. Ограничена туристическа виза програма е прекратена през март 2014 г. През декември 2014 Саудитска Арабия власти повториха, че туристически визи не ще бъдат възстановени.

Посетители, които са били наскоро Гвинея, Либерия и Сиера Леоне е отказан достъп поради Ебола вирус епидемията в Западна Африка

مكتبة الصور

مكتبة الفيديو

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Flag Counter